Home Lifestyle Twitter raadt aan om je wachtwoord te veranderen

Twitter raadt aan om je wachtwoord te veranderen

'Het spijt ons heel erg dat dit is gebeurd,' klinkt het bij Twitter.

Ben jij een van de 330 miljoen Twittergebruikers? Dan verander je maar beter je wachtwoord. De socialenetwerksite ontdekte namelijk een bug die de wachtwoorden van Twitteraars ontcijfert en opslaat.

Ondertussen zou het probleem opgelost moeten zijn. Er is ook geen reden om te denken dat er misbruik gemaakt werd van de wachtwoorden. Toch raadt Twitter aan om uit voorzorg je wachtwoord te veranderen.

Intern logboek

Normaal gezien is het voor het personeel van Twitter onmogelijk om de wachtwoorden van gebruikers te zien. Tot nu. ‘We hebben recentelijk een bug ontdekt die wachtwoorden zichtbaar opsloeg in een intern logboek. We hebben het probleem verholpen en uit ons onderzoek bleek geen gebruik of misbruik van deze wachtwoorden.’

‘Het spijt ons enorm dat dit is gebeurd. We erkennen en appreciëren jullie vertrouwen in ons en we willen dat vertrouwen dagelijks verdienen’, klinkt het bij Twitter.

Over hoeveel wachtwoorden het precies gaat, is niet duidelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: