Home Lifestyle Food 5 trucjes die ervoor zorgen dat je fles wijn of frisdrank snel...

5 trucjes die ervoor zorgen dat je fles wijn of frisdrank snel gekoeld is

Zin in een koude drank, maar heb je niets in de koelkast staan?

gekoelde drank
© Louis Hansel via Unsplash

Net terug van een lange wandeling en stik je van de dorst of heb je zin om spontaan een flesje wijn open te trekken, maar heb je niets koud staan? No worries, want je hoeft echt geen lauw glas water, cola of wijn te drinken bij deze temperaturen. Wij geven je alvast 5 tips waardoor je snel een gekoelde drank voor je neus kan zetten en je hebt er zelf niet altijd ijs voor nodig!

1. Bevroren druiven

Heb jij nog een duurdere fles wijn staan en zou het dus zonde zijn om een deel van de smaak te verliezen door ijsblokjes toe te voegen? Probeer het dan eens met bevroren druiven. Deze maken je drankje lekker koel en het velletje van de druif zorgt er dan weer voor dat de smaken niet gaan vermengen. Een win-winsituatie!

2. Glas in de diepvriezer

Geen ijsblokjes bij de hand? Leg je glas dan voor zo’n dertig minuten in de diepvriezer. Wanneer je vervolgens je drankje inschenkt, zal je merken dat het meteen een stuk frisser is. Daarnaast voelt het gekoelde glas ook heerlijk aan op je lippen.

3. Gebruik flessen met water

Ga jij vanop een afstandje picknicken met vriendinnen, maar moet je eerst nog even rijden? Zorg er dan voor dat je enkele flessen met bevroren water in de diepvriezer heb liggen. Deze steek je vervolgens bij de fles die je wil meenemen naar jullie picknick. Zo blijft je fles frisdrank, water of wijn de hele tijd lekker gekoeld!

4. Een vleugje zout

Ook zout kan van pas komen als je snel iets fris wil drinken. Nu hoef je natuurlijk geen zout aan je drankje toe te voegen, maar wel aan een met ijs gevulde emmer. Door het zout gaat de temperatuur van het ijs stijgen waardoor het sneller gaat smelten. Resultaat? Je hebt in een mum van tijd een lekkere, gekoelde drank.

5. Keukenrol to the rescue

Wil je graag een hele fles drank zo snel mogelijk gekoeld hebben? Wikkel deze dan in vochtig keukenpapier en leg dit voor zo’n tien tot vijftien minuten in je diepvriezer. Het vocht van het papier gaat op deze manier verdampen waardoor je niet lang hoeft te wachten op een lekkere, koude cola. Schol!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.