Home Lifestyle Dankzij dit trucje om wespen weg te jagen geniet je in alle...

Dankzij dit trucje om wespen weg te jagen geniet je in alle rust van de buitenlucht

Een geur waar wij heel gelukkig van worden, maakt wespen helemaal gek.

wesp
© Getty

Krijsend weglopen en karate kicks bovenhalen zijn de meest toegepaste oplossingen bij een wespenaanval, maar effectief zijn ze niet. Het oeroude en poepsimpele trucje dat wij met plezier met jou delen, is dat wel.

Of het nu uit dierenliefde of uit zelfbescherming is, je doodt een wesp beter niet. Wanneer een wesp sterft, komt er via hun gif namelijk een bepaald feromoon vrij waar andere wespen erg agressief van worden. Je hebt dus niet alleen de dood van het dier op je geweten, je maakt ook veel meer kans om gestoken te worden door een van de vrienden of familieden van de overledene. Maar hoe geraak je dan wel van dat vervelend gezoem in je oor af?

Deze 8 types personen heb je bij een wespenaanval

Koffie is the key

Niets waar wij gelukkiger van worden in de ochtend dan de geur van verse koffie, maar wespen hebben er een grondige hekel aan. Als je dus tijdens een gezellige barbecue in je tuin aangevallen wordt door een wesp en besluit weg te lopen, ren dan recht de keuken in voor een beetje koffiegruis. Als je de koffie in brand steekt, komt er sterk geurende rook vrij die de vliegende misbaksels voor de rest van de avond op afstand zou moeten houden. Wil je zeker zijn dat geen enkele wesp nog in je buurt komt, kan je je daarnaast nog omringen met kruidnagel, ui, azijn of wierook. Ook van die aroma’s zijn de beestjes geen fan.

© Getty

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.