Home Lifestyle Body AHA: dit trucje uit Japan zou hét geheim zijn tegen slapeloosheid

AHA: dit trucje uit Japan zou hét geheim zijn tegen slapeloosheid

Je kan het maar proberen, toch?

slapen
© Kinga Cichewicz via Unsplash

Val jij na een lange werkdag helaas niet als een blok in slaap en lig je in het midden van de nacht vaak uren naar het plafond te staren? Dan moet je ‘moon breathing’, een trucje uit Japan tegen slapeloosheid, zeker eens proberen.

Het trucje is afkomstig uit het boek ‘Kaizen’ van auteur Sarah Harvey. Hier is ze op zoek gegaan naar verschillende manieren om je levenskwaliteit te verbeteren. En daar hoort natuurlijk ook een goede nachtrust bij. ‘Voor de nachten wanneer je niet kan slapen, ga ik je een trucje leren dat mij helpt als ik in het midden van de nacht nog maar eens wakker lig’, klinkt het in het boek.

Moon breathing

Moon Breath of Chandra Bhedana is een methode waar je enkel door je linkse neusgat gaat ademen. De linkerkant van ons lichaam wordt namelijk geassocieerd met ons zenuwstelsel en deze techniek wordt dan ook gebruikt om te kalmeren en slaap te bevorderen. Hieronder ontdek je alvast een makkelijke oefening die je kan proberen wanneer je de slaap niet kan vatten.

  1. Kies een positie die comfortabel aanvoelt. Bij voorkeur lig je plat of zit je rechtop.
  2. Sluit je ogen.
  3. Gebruik nu je de duim van je rechterhand om je rechtse neusgat dicht te houden.
  4. De tweede en derde vinger van deze hand laat je rusten in je handpalm. Je vierde en vijfde vinger strek je uit.
  5. Adam in door je linkse neusgat en probeer deze vervolgens dicht te houden met de vierde vinger van je rechterhand. Terwijl ga je met je duim je linkse neusgat loslaten en uitademen door je rechtse neusgat.
  6. Controleer je ademhaling en herhaal dit gedurende een paar minuten.

Klinkt als een hele boterham, maar het is wel het proberen waard als je weer maar eens wakker ligt in je bed terwijl je partner naast jou diep ligt te ronken.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.