Home Lifestyle 7 redenen waarom jullie dringend nog eens op familievakantie zouden moeten gaan

7 redenen waarom jullie dringend nog eens op familievakantie zouden moeten gaan

Wij hebben alvast enkele ideale adresjes in petto!

Samen met Zonvakantie

Niets zo leuk als een (mid)weekje weg met je familie. Want bij wie voel je je meer thuis? Wie kent je beter? Wie maakt je meer aan het lachen? Juist ja, niemand. Hoog tijd om nog eens een tripje te boeken met je eigenste bloed, als je ’t ons vraagt!

1. Er even tussenuit

Eerst en vooral hebben jullie het allemaal zonder twijfel stuk voor stuk verdiend om er even tussenuit te zijn. Het leven gaat veel te snel en we werken of studeren allemaal veel te veel. Ademruimte is dus meer dan welkom. Insert: vakantie!

2. Quality time

Wat is er leuker dan er enkele daagjes tussenuit te zijn met je eigen familie? Er is per slot van rekening niemand die je beter kent, harder doet lachen of liever kan zien dan je eigenste bloed. Een vakantie met je lief of vriendinnen boek je waarschijnlijk vaker. Hoog tijd om ook je familie nog eens te verwennen met je volste aandacht.

3. Bijpraten

Op die paar familiefeesten per jaar kunnen jullie lang niet alles vertellen dat jullie eigenlijk zouden willen delen met elkaar. Op een (mid)weekje weg kunnen jullie daar eindelijk nog eens heerlijk de tijd voor nemen. Zalig!

4. Spelletjes spelen

Haal je leukste gezelschapsspelletjes en je Kubb nog eens van de zolder want op familie-uitje kunnen jullie eindelijk nog eens spelletjes spelen zoals vanouds. Tijd genoeg! Doe dus zeker een warme oproep om allemaal speleltjes mee te nemen.

5. Uit het oog is niet uit het hart

Hoe weinig jullie elkaar soms ook zien, op familievakantie gaan jullie weer beseffen hoe graag jullie elkaar zien. Tip: leg aan het einde van de vakantie jullie (drukke) agenda’s bij elkaar en leg alvast een nieuwe datum vast. Zo hoeven jullie geen jaren meer te wachten voor jullie weer wat quality time kunnen spenderen samen.

6. Samen koken

Met z’n allen weten jullie ongetwijfeld het grootste feestmaal op tafel te toveren. Balletjes in tomatensaus van de bomma, je papa’s succesrecept voor quiche en de heerlijke desserts van je nichtje? Samen achter de potten staan is niet alleen superlekker, maar ook nog eens enorm gezellig. Smullen!

7. Zoek het eens wat verder van huis

De Ardennen hebben jullie ondertussen al wel bewandeld, dus raden we je aan om er gewoon eens een lang tripje wat verder van huis van te maken!

Wij hebben vijf fantastische campings in Frankrijk in petto waar je met gemak met de hele familie terecht kan. Én je kan er met de auto naartoe. Én je kan deze gewoon hier boeken. Handig!

1 / 4
Aquadis Loisirs
Camping Lac du Lit du Roi – Bugey
Camping Le Pansard – La Londe-les-Maures
Camping Omaha Beach – Vierville-sur-Mer
Aquadis Loisirs
Aquadis Loisirs

Aquadis Loisirs geeft je een mooi overzicht van campings die zich bevinden in de Franse natuur. Lees: prachtige uitzichten én heel wat rust.

Camping Lac du Lit du Roi – Bugey
Camping Lac du Lit du Roi – Bugey

Camping Lac du Lit du Roi is een familiecamping met een prachtig uitzicht die tal van activiteiten organiseert. Wat dacht je van waterspelen, sportwedstrijden, barbecuepartijtjes en een buitenzwembad? De camping ligt an de rand van het meer Lac du Lit du Roi, in de regio Bugey, en wordt omgeven door bergen en wijngaarden.

Camping Le Pansard – La Londe-les-Maures
Camping Le Pansard – La Londe-les-Maures

Camping Le Pansard ligt in een prachtige omgeving aan de Côte d’Azur. De 4-sterrencamping wordt omgeven door een pijnboombos én het ligt aan de rand van een fijn zandstrand. Heerlijk uitrusten.

Camping Omaha Beach – Vierville-sur-Mer
Camping Omaha Beach – Vierville-sur-Mer

Omaha Beach is een 3-sterrencamping aan de invasiestranden uit de Tweede Wereldoorlog. Ideaal dus voor als jullie zin hebben in een namiddagje geschiedenis. Verder beschikt de camping over een verwarmd binnenzwembad én een prachtig uitzicht over de omgeving.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.