Home Lifestyle Travel 6 redenen waarom Cyprus dé ideale najaarsbestemming is

6 redenen waarom Cyprus dé ideale najaarsbestemming is

Redactrice Sandie is nog maar een dag terug en vertelt waarom ze meteen weer het vliegtuig zou opstappen.

Wil jij als je naar buiten kijkt je gewoon verstoppen onder een dekentje en niet meer naar boven komen tot het lente is? Dan is het misschien geen slecht idee om nog snel nog een tripje naar het buitenland te boeken. Heb je alleen geen zin om voor de vijfde keer naar Spanje te gaan? Dan vertellen wij je waarom Cyprus een meer dan geslaagd alternatief is.

1. Het is niet ver vliegen

Wie in het najaar nog van de zon wil genieten, hoeft echt niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. In slechts 3,5 uur sta je op Cyprus en je geraakt er bovendien makkelijk vanuit Brussel. Nog een pluspunt wat het vliegen betreft? Je betaalt ook geen fortuin voor je vliegtuigtickets.

2. Het is er nog warm (lees: heet)

Eind september is het in Cyprus nog eind twintig tot begin dertig graden en dat is – geloof mij – meer dan voldoende. Na een uitstap kon ik de onderste helft van mijn paardenstaart net niet uitwringen. Je kan er dus zonder moeite in je bikini aan het strand liggen of een cocktail op een terrasje drinken.

View this post on Instagram

Op de agenda vandaag 💦 #outofoffice #poolday

A post shared by Sandie Stroobants (@sandie_stroobants) on

3. Het is er spotgoedkoop

Je kan niet alleen goedkoop naar Cyprus vliegen, maar ook ter plaatste hoef je geen hopen geld meer uit te geven. Voor een cocktail betaal je amper vijf euro en voor een hoofdgerecht zit je tussen de tien en de vijftien euro. Dan kan er nog wel een dessertje vanaf, denken wij dan.

4. Het is een keer iets anders dan Spanje of Italië

Spanje of Italië zijn populaire vakantiebestemmingen waar het met een beetje geluk nu ook nog zomers warm is. Alleen ben je er hoogstwaarschijnlijk al een keertje geweest en is Cyprus dus de uitgelegen kans om een keertje een andere cultuur te leren kennen.

5. Het eiland heeft voor ieder wat wils

Ben jij een echte natuurliefhebber? Dan kan je er de mooiste wandelingen maken door het heuvelachtige landschap en er genieten van enkele prachtige uitzichten. Wie zich interesseert in archeologie kan er verschillende sites gaan bezoeken. Een aanrader, als je het mij vraagt. Last but not least heeft Cyrpus ook een indrukwekkende geschiedenis. Zo kan je er bijvoorbeeld de Bath of Aphrodite gaan bezoeken.

View this post on Instagram

Today’s view 👀 #outofoffice

A post shared by Sandie Stroobants (@sandie_stroobants) on

6. Het eten is er heerlijk

Italië mag dan wel het land van pizza’s en pasta’s zijn en in Frankrijk smeer je de lekkerste brie op een stuk stokbrood, maar de Cypriotische keuken moet zeker niet onderdoen voor de rest van Europa. Zo eet je er de lekkerste moussaka, hebben ze er de beste feta en olijven én kan je er overheerlijke inktvisringen proeven.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.