Home Lifestyle Body Tournée Minérale is terug: dit jaar kan je de uitdaging aangaan in...

Tournée Minérale is terug: dit jaar kan je de uitdaging aangaan in team

Met wie wil jij een alcoholvrij team vormen?

Tournée Minérale
© Tournée Minérale

Samen is altijd makkelijker dan alleen, dus komt Tournée Minérale dit jaar met de mogelijkheid om je als team in te schrijven voor de uitdaging. Met deze vernieuwing hoopt de Stichting tegen Kanker en De Druglijn de campagne nog wijder verspreid te krijgen. De eerste drie jaren deed telkens ongeveer 1 op 5 volwassenen in Vlaanderen mee.

Voor het vierde jaar op rij organiseert Stichting tegen Kanker en De Druglijn in februari Tournée Minérale, een maand zonder alcohol. Alcohol verhoogt het risico op verschillende kankers en kan andere gezondheidsproblemen veroorzaken, dus het is belangrijk om bewust om te springen met de consumptie ervan. Een maand alcohol laten helpt daarbij: uit onderzoek van de UGent blijkt dat deelnemers van Tournée Minérale zes maanden later nog altijd gemiddeld twee glazen minder drinken per week. Veel deelnemers gaven ook aan dat ze tijdens hun alcoholvrije maand beter sliepen, meer energie hadden, gewicht verloren of zich simpelweg beter in hun vel voelden.

Doe het in team

De sociale druk om alcohol te drinken is groot. Om die groepsdruk weg te nemen, kan je ervoor kiezen om net mét je groep deel te nemen aan de uitdaging. Je sportclub, je collega’s, je dorpsgenoten: de opties voor een team zijn legio. Nadat je groep ingeschreven is, kan je een toolbox bestellen die verschilt naargelang de aard van je team. In die box vind je stickers, affiches, armbandjes, een verklarend document en een manifesto. Horecazaken krijgen ook speciale onderleggers. Je kan je team inschrijven, een team vervoegen of je individueel inschrijven op www.tourneeminerale.be.

Wil je in februari ergens lekker gaan eten met je team, dan kan je eveneens op de website van Tournée Minérale terecht. Daar vind je een kaart met horecazaken die deelnemen aan Tournée Minérale en dus lekkere alcoholvrije alternatieven op de kaart hebben staan.

Lees ook: