https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Tomorrowland verschuift naar het einde van de zomer: ‘We geloven dat er...

Tomorrowland verschuift naar het einde van de zomer: ‘We geloven dat er dan meer vrijheid zal zijn’

Het festival zal uitzonderlijk (hopelijk) doorgaan op 27, 28 en 29 augustus en 3, 4 en 5 september.

Tomorrowland 2021
© Getty

Hoewel Rock Werchter gisteren lieten weten dat het festival ook dit jaar niet zal doorgaan, blijven de organisatoren van Tomorrowland wél in de festivalzomer van 2021 geloven. In een statement lieten ze weten dat het dancefestival dit jaar (onder voorbehoud, weliswaar) verplaatst wordt naar het einde van de zomer.

Goed nieuws voor wie gisteren dacht dat ook de zomer van 2021 er eentje zou worden zonder besmeurde festivaltoiletten, -campings en food, want Tomorrowland houdt de hoop hoog en gaat voorlopig gewoon door. Al is er wel een kleine verschuiving in de planning. Het festival kondigde op sociale media namelijk aan dat de zestiende editie dit jaar iets later zal plaatsvinden, in de hoop dat het dan wel in normale omstandigheden kan doorgaan. ‘De traditionele festivalweekends (juli) komen dit jaar waarschijnlijk te vroeg vanwege de aanhoudende COVID-19-pandemie. Daarom verhuist Tomorrowland in 2021 uitzonderlijk naar 27, 28 en 29 augustus en 3, 4 en 5 september‘, deelde de organisatie op Twitter.

‘Onder voorbehoud’

Voordat je à la Dimitri Vegas en Like Mike een vreugdedansje doet: het is nog niet 100 % zeker of Tomorrowland 2021 dan ook effectief zal plaatsvinden. Alles hangt af van hoe de coronacrisis zal evolueren. ‘Die verschuiving is natuurlijk onder voorbehoud. We wachten op wat de regering gaat beslissen, op het kader dat gaat gecreëerd worden en natuurlijk ook op de vergunningen en de mogelijkheden die er gaan zijn’, verduidelijkt Tomorrowland-woordvoerder Debby Wilmsen aan VRT NWS. ‘Maar wij hebben er wel een positief gevoel bij. We kijken heel hoopvol naar de toekomst. We geloven dat, als alles goed gaat verlopen met de vaccinaties, er wel wat meer vrijheid zal zijn na de zomer.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op de website laat de organisatie nog weten dat ze hopen om in mei een meer gedetailleerde update te geven over de zestiende editie. ‘Voorlopig blijven we hard werken om het mooiste en veiligste festival te realiseren. Samen met de People of Tomorrow geloven we in betere tijden. We zullen ons weer verenigen’, klinkt het.

Alle tickets voor Tomorrowland 2021 zijn helaas wel al uitverkocht, want de tickets van de afgelaste editie van vorig jaar zullen dit jaar geldig zijn. Heb jij een ticketje maar zit je nog met een aantal vragen? De antwoorden daarop vind je terug op de website van het festival.

Lees ook: