Home Lifestyle Food RECEPT: deze zomerse tiramisu met Licor 43 is om duimen en vingers...

RECEPT: deze zomerse tiramisu met Licor 43 is om duimen en vingers bij af te likken

Smullen!

Tiramisu met Licor 43

Zin in een lekker dessertje? Deze heerlijke zomerse tiramisu met Licor 43 is om duimen en vingers bij af te likken. Het recept is voor vier personen, maar we kunnen ons voorstellen dat je deze lekkernij het liefst met niemand wil delen. En als je dan toch in de keuken staat, kun je ook meteen een sangria met Licor 43 in elkaar flansen.

Dit heb je nodig

175 gr mascarpone – 100 gr lange vingers – 75 gr suiker – 1,25 dl slagroom – 0,4 dl Licor 43 – 0,4 dl sinaasappel – rasp van 1 sinaasappel – muntblaadjes en poedersuiker voor garnering

Zo maak je het

Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone stijf. Meng daar de rasp van één sinaasappel doorheen. Nu komt het leukste gedeelte: meng het sinaasappelsap samen met de Licor 43. Nog niet opdrinken, je hebt dit dadelijk nog nodig ;). Pak nu een platte schaal en leg daarop de helft van de lange vingers. Besprenkel de lange vingers vervolgens met de helft van het sinaasappel/Licor 43-mengsel en bestrijk daarna met behulp van een paletmes met de helft van het mascarponemengsel. Herhaal dit door de rest van de lange vingers erop te leggen, gevolgd door het overige sinaasappel/Licor 43-mengsel en het mascarponemengsel. Nu kan je beginnen met de garnering. Leg een aantal zeer dunne plakjes sinaasappel en wat verse munt op jouw creatie. Nu even afblijven, want de lekkernij moet minstens 3 uur (liefst 12 uur) in de koelkast. Klaar? Strooi er dan nog wat poedersuiker overheen en je kan genieten van jouw heerlijke, zelfgemaakte tiramisu.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Tekst: Lisa Hoogmoet

Lees ook: