https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Jarig tijdens de lockdown? Zo maak je jouw verjaardag toch nog speciaal

Jarig tijdens de lockdown? Zo maak je jouw verjaardag toch nog speciaal

Wedden dat het zo beter meevalt dan je denkt?

jarig
© Getty

Geen romantisch diner in je favoriete restaurant met je lief, geen terrasjes met je beste vriendinnen en geen groot feest met je hele familie. Wie jarig is tijdens de lockdown had zijn of haar verjaardag wellicht anders willen vieren, maar wij geven je alvast 8 tips om er toch nog het beste van te maken.

1. Neem een dag verlof

Ben je nog aan het werk en heb je de mogelijkheid om een dag vrijaf te nemen? Doen! Zeker nu je continu van thuis uit werkt, is het nog belangrijker geworden om werk en privé gescheiden te houden. Stel dus een out of office in en neem voor 24 uur afscheid van je mailbox.

2. Maak je op

Waarom jezelf opmaken als je nergens naartoe kan? Doe het voor jezelf. De kans is groot dat je de afgelopen weken al heel wat in joggingbroek rondgehangen hebt, dus doe voor de gelegenheid je favoriete jurkje aan. Het lijkt misschien onbenullig, maar je zal merken dat je je achteraf een stuk beter voelt.

3. Bestel je favoriete gerecht

Een van onze favoriete bezigheden tijdens de lockdown? Dat is ongetwijfeld eten. Laat je dus maar eens goed gaan, want het is tenslotte je verjaardag. Kook je graag? Bak dan je eigen verjaardagstaart. Heb je net geen zin om af te wassen? Bestel dan je favoriete gerecht online en laat het thuis leveren. Neem er nog een glaasje wijn of bubbels bij en je birthday dinner is compleet.

4. Koop een cadeautje voor jezelf

Verjaren draait natuurlijk niet om cadeautjes, maar iets uitpakken op jouw speciale dag is altijd leuk. Helaas is het op pakjes van vrienden en familie nog even wachten, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je het heft niet in eigen handen kan nemen. Tip: shop lokaal! Zo maak je niet alleen jezelf blij, maar ook iemand anders.

5. Stel een playlist samen

Een verjaardagfeestje is niet compleet zonder een streepje muziek. Stel dus een playlist samen met allemaal vrolijke en positieve nummers. Zet vervolgens je favoriete liedje op en zing luidkeels mee. Ideaal om wat energie kwijt te geraken én er is nu toch niemand in de buurt die je kattengejank kan horen.

6. Organiseer een virtueel feestje

In real life kunnen jullie elkaar voorlopig niet zien, maar voor alles bestaat een oplossing. Spreek dus een uur af met je familie of met je vriendinnen en organiseer een virtueel feestje. Er bestaan heel wat applicaties waarmee je met meerdere personen kan videochatten en zo hoef jij je vrienden uiteindelijk toch niet te missen. Zet je buiten in het zonnetje op het terras, neem er een cocktail bij en klets erop los tot in de vroege uurtjes.

7. Leg jezelf extra goed in de watten

Tover je badkamer eens om tot een heuse wellness. Dim de lichten, steek een paar kaarsjes aan, zet een ontspannend muziekje op en neem een lekker warm bad. Hier hoeft het ook niet te stoppen. Verwen je lokken eens met een haarmasker, geef jezelf een voetmassage en lak je nagels in een vrolijk kleurtje. Instant ontspanning gegarandeerd!

8. Maak plannen voor je echt feestje

Nu je wat extra tijd hebt om na te denken, kan je meteen wat fantaseren over je ideale feestje. Gebrek aan inspiratie? Wel, Jupiler geeft je de kans om je verjaardagsfeest gewoon te verplaatsen. Zij schenken namelijk tien gratis pintjes aan iedereen die jarig is tussen 1 maart en 30 april. Die kan je dan op een later gekozen datum uitdrinken met je vrienden en familie. Zo heb je meteen ook iets om naar uit te kijken.

Lees ook: