Home Lifestyle TIPS & TRICKS: zo wordt orale seks nóg bevredigender

TIPS & TRICKS: zo wordt orale seks nóg bevredigender

‘Het is normaal dat je niet van de eerste keer of elke keer een orgasme bereikt.’

Hoewel je partner tijdens het beffen het meeste ‘werk’ moet verrichten, kan ook jij enkele tips en tricks toepassen die orale seks des te bevredigender maken. Flairseksuologe Ina zet haar favoriete technieken voor jou op een rij.

Relax, don’t do it

Spanningen, onzekerheden, schaamte, stress, een eindeloze stroom aan gedachten… Het zijn allemaal remmers die jou tegenhouden om echt te ontspannen en opgewonden te raken. En laat dat nu net de belangrijkste stap naar puur genot zijn. Zolang je niet relaxed bent, heeft het geen zin om allerlei technische tricks uit je toverdoos te halen. Neem daarom de tijd om je te ontspannen én om opgewonden te raken. Geniet van zoenen, strelingen, opwindende woorden, een lekkere massage, een erotisch verhaal, een pornofilmpje… Kortom: geniet gewoon van wat werkt voor jou.

Lean back, lean back

Wie de wereld rondtrekt met Cirque du Soleil, kan zich aan de meest avontuurlijke standjes uit de Kama Sutra wagen. Alle andere koppels raad ik aan om op zoek te gaan naar een positie die voor jullie beiden comfortabel en eenvoudig is. Heel wat vrouwen liggen graag op hun rug, maar test gerust uit wat werkt voor jou: liggend, zitten, staand, op je rug, op je buik, met opgetrokken knieën, met je voeten tegen zijn schouders…

Talk that talk

Tijdens het beffen zal je bedpartner zijn tong en lippen op allerlei manieren gebruiken. Hij kan likken, cirkeltjes draaien, het alfabet schrijven, zachtjes zuigen, stilletjes blazen, een opwaartse of neerwaartse beweging maken, je clitoris of je schaamlippen stimuleren… Lees: hij heeft waarschijnlijk geen flauw benul van wat jij het lekkerst vindt en waar hij moet beginnen. Daarom is het belangrijk dat jullie daarover communiceren. Geef (met woorden, geluiden of non-verbale signalen) aan wat lekker voelt voor jou, welke plekjes het gevoeligst zijn, welk ritme en tempo goed voelen en wat hij moet doen om je tot een orgasme te brengen. Geen enkel lichaam is hetzelfde, en samen aan seks doen is precies wat vrijen zo bevredigend maakt.

Let’s lube

Een van de zaken die orale seks zo bevredigend kunnen maken, is de warmte en vochtigheid van een mond. Speeksel is als het ware een natuurlijk glijmiddel. Ben jij niet vochtig genoeg en heeft je partner te weinig speeksel? Dan kan het lekker voelen om een beetje extra glijmiddel te gebruiken. Glijmiddel is met stip het meest ondergewaardeerde product in de eroticashop.

Double trouble

Jullie namen de tijd om helemaal opgewonden te worden. Maar zodra je partner zich klaarmaakt om je oraal te bevredigen, valt alles een beetje stil omdat hij zich focust op het beffen (en we allemaal weten dat sommige mannen niet kunnen multitasken). Neem zijn handen en leg ze waar jij ze graag voelt op je lichaam of gebruik je eigen handen om erogene zones (zoals je borsten, je hals, je oorlel…) te stimuleren. Meer ervaren bedpartners slagen er ook in om je tegelijk oraal en manueel te stimuleren. Zo kan hij tijdens het beffen ook andere delen van je vagina, je perineum (het stukje huid tussen je vagina en je anus), je anus of je billen stimuleren met zijn handen.

Keep it real

Hou je verwachtingen realistisch. Het is perfect normaal dat je niet van de eerste keer – en bovendien ook niet elke keer – een orgasme kan bereiken. Focus je niet op dat hoogtepunt. Hoe meer je naar een climax streeft, hoe moeilijker dat als vrouw soms te bereiken is. Laat dat ‘doel’ los en leer genieten van het hele proces en alles wat je voelt, zonder jezelf druk op te leggen.

Lees ook: