Home Lifestyle Hotspots WEEKENDTIP: Dinner with the Queen komt terug, een uniek diner ter ere...

WEEKENDTIP: Dinner with the Queen komt terug, een uniek diner ter ere van de koninginnebij

Culinair genot aan een plukweide bij zonsondergang? Check.

Van 2 juli tot en met 2 augustus kan je in de plukweide Purfruit in Oeselgem voor de tweede zomer op rij terecht voor Dinner with the Queen, een bijzonder diner ter ere van de koninginnebij. Culinair genot aan een plukweide bij zonsondergang? Check!

Dat het niet zo goed gaat met onze bijtjes, moeten we je wellicht niet vertellen. Niet alleen giftige pesticiden, maar ook onze kale tuinen en graspleinen zijn een van de grootste bedreigingen voor de diersoort. En dat is niet zo best. Om nog meer awareness te creëren en mensen aan te zetten om thuis zelf de nodige bloemetjes te planten, lanceerden topchef Lieven Lootens en eventplanner Gilles De Backer vorig jaar voor ‘t eerst ‘Dinner with the Queen‘, naar eigen zeggen ‘een culinaire bij-levenis in het belang van de koninginnebij en haar werkers’. En dit jaar zijn ze toe aan editie nummer twee.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dinner with the Queen

Starten doe je met een ‘Save The Queen’-cocktail op basis van gin en honing, om daarna op rondleiding langs de bijenkasten en de plukweide te gaan alvorens aan te schuiven in de hooischuur voor een op bloemen geïnspireerd vijfgangenmenu van Lieven Lootens, de ‘Beste Culinaire Bloemenchef van de Benelux’. Er werd dit jaar trouwens extra geïnvesteerd in een splinternieuwe ‘Sailcloth’-tent die ervoor zorgt dat de socialdistancingregels gerespecteerd kunnen worden, en dat mét zicht op de zonsondergang.

En dit jaar is er nog een primeur! Om de ervaring compleet te maken, kan je na het diner blijven overnachten in een ware ‘B and Bee’. De ochtend nadien krijg je dan nog een ontbijtmand voorgeschoteld om gezellig te genieten van het prachtige uitzicht op de plukweide. Van een totaalervaring gesproken!

Klinkt dit je als muziek bijengezoem in je oren? Een plekje aan de tafel van het ‘Dinner with the Queen’-diner kost je dan misschien wel € 150, maar daar heb je niet alleen een unieke ervaring voor, er zullen met de opbrengst namelijk ook maar liefst 1000 ‘bijvriendelijke’ bomen geplant worden. Zo verwen je niet alleen jezelf, maar draag je ook nog eens je steentje bij tot het redden van de bij. Win-win! Kriebelt het? Reserveren kan nu via dinnerwiththequeen.be!

Lees ook: