Home Lifestyle Boeken Fan van series als ‘Luther’ en ‘Marcella’? Dan zijn deze 9 thrillers...

Fan van series als ‘Luther’ en ‘Marcella’? Dan zijn deze 9 thrillers sowieso iets voor jou

© Beeld: unsplash

Ben jij een fan van spannende Britse politieseries als ‘Broadchurch’, ‘Luther’ en ‘Marcella’ en kan je het niet laten om zelf de detective in jou naar boven te halen en op zoek te gaan naar de dader en zijn/haar modus operandi? Dan zijn deze 9 thrillers op jouw lijf geschreven – pun intended. De ligstoel in, voetjes omhoog en speuren maar!

Wild, Harlan Coben

De kleine Naomi wordt vermist, maar niemand, zelf haar vader niet, lijkt zich zorgen te maken over haar onrustwekkende verdwijning. Wanneer ze na 24 uur nog altijd niet boven water is gekomen, schakelt advocate Hester Crimstein de hulp in van Wilde, een oud-millitair met veel connecties. Al snel wordt duidelijk dat het kleine meisje gepest werd op school en overal werd buitengesloten. Haar verdwijning wordt pas echt menens als er vier dagen nadat ze verdween een afgehakte vinger in de brievenbus zit. De politie zoekt zo snel mogelijk naar antwoorden en vindt die uiteindelijk in een 30-jaar oude cold case

€ 20,99 – Uitgeverij Meulenhoff Boekerij via Standaard Boekhandel 

Val, Toni Coppers

De 21-jarige Roisin wordt in haar flat in hartje Londen op een gruwelijke manier om het leven gebracht. De politie vindt op haar lichaam een souvenir van de dader terug: een sneeuwbol met daarin een miniatuur van het Atomium. Bij Interpol gaat er meteen een belletje rinkelen en agente Sara roept de hulp in van haar goede Vlaamse vriend en politieagent op rust Alex. Wanneer ook in Vlaanderen een vrouw op dezelfde manier om het leven wordt gebracht, komt de rijke familie Bonard voor het eerst in beeld. Alex houdt zich op de achtergrond, maar belooft zich achter de schermen in de case te verdiepen en ontdekt al snel dat de familie Bonard, en dan vooral David Bonard, heel wat te verbergen heeft.

€ 21,99 – Uitgeverij Manteau via Standaard Boekhandel

In hechtenis, Nicci French

Tabitha wordt beschuldigd voor de moord op haar buurman Stuart, maar kan zich zelf niets herinneren van de bewuste avond waarop hij om het leven werd gebracht. Ze kan maar moeilijk geloven dat ze verantwoordelijk is voor de dood op haar buurman en doet er alles aan om haar onschuld te bewijzen, iets wat vanuit de gevangenis niet makkelijk is. Uit de vele gesprekken die ze in de gevangenis met de inwoners van het dorp voert, blijkt dat Stuart geen geliefd man was en meerdere rivalen had. Tabitha probeert te achterhalen of iemand de schuld in haar schoenen probeert te schuiven en stoot op enkele belangrijke elementen die in haar voordeel zouden kunnen spelen.

€ 22,99 – Uitgeverij Ambo|Anthos via Bol.com

Niet verder vertellen, Lisa Gardner

Politieagent Warren moet de verdachte moord op Conrad Carter zien op te lossen. De man werd drie keer in de buik geschoten en op zijn computer werd maar liefst 12 keer gevuurd. Hoofdverdachte is zijn zwangere vrouw Evie Carter. Zij werd enkele minuten na de feiten door de politie aangetroffen met een geweer in haar handen en werd jaren geleden nog al eens gelinkt aan een (vergis)moord, waarvan haar vader het slachtoffer was. Wanneer Flora, een kennis van Conrad, zelf op zoek gaat naar de waarheid, stoot ze op enkele mysteries die de zaak er niet makkelijker op maken.

€ 20,99 – Uitgeverij Cargo via Standaard Boekhandel

Huid tegen huid, Anja Feliers

Na de dood van haar man probeert Caro de draad weer op te pikken. Ze put kracht uit haar twee kinderen én haar bovennatuurlijke gave om in contact te staan met de doden, waaronder ook haar man. Wanneer Caro op een avond een wandeling maakt, ziet ze de schim van jonge vrouw met een baby in haar armen en beseft ze dat er met die vrouw iets gebeurd moet zijn. De beelden laten haar maar niet los en Caro besluit zelf om op onderzoek uit te gaan, maar beseft niet welke gevaren dat met zich meebrengt.

€ 22 – Uitgeverij Van Halewyck via Standaard Boekhandel

De mensen boven ons, Lisa Jewell

In een achterbuurt van het Londense Chelsea worden in een klein en onverzorgd appartement drie lichamen gevonden die al enkele dagen aan het ontbinden zijn. In diezelfde flat treft de politie een gezonde en verzorgde baby aan. Wie er al die tijd voor het kind heeft gezorgd, is niet duidelijk en of de ouders van het kind bij de slachtoffers zitten al evenmin.

€ 17,99 – Uitgeverij Bruna via Fnac

Niemand komt je redden, Alex Marwood

De sekte De Ark houdt zich schuil in de bossen van Wales, tot het noodlot toeslaat. Een mysterieus gif eist het leven van een honderdtal sekteleden. De sekteleden die aan de dood ontsnapten slaan op de vlucht, waaronder ook de jonge Romy. Ze komt in een totaal nieuwe wereld terecht waar ze nieuwe lessen leert en onbekende prikkels opvangt. Ze probeert een nieuw en normaal leven op te bouwen en zoekt uit waarom haar moeder ervoor koos om ooit in de sekte te stappen. Ze botst op een aantal mysteries, maar vergeet dat de sekte haar nog niet vergeten is.

€ 19,99 – Uitgeverij Boekerij via Fnac

Iene miene mutte, M. J. Arlidge

Een jong meisje kan net op het nippertje aan de dood ontsnappen en vlucht weg van haar ontvoerder. Ze wordt teruggevonden aan de rand van een bos, maar wanneer er enkele dagen later ook een tweede slachtoffer halfdood wordt teruggevonden, schiet de politie pas echt in actie. Inspecteur Helen Grace opent de jacht op een moordlustige psychopaat die zijn slachtoffers voor een gruwelijk dilemma zet: iemand vermoorden of zelf gedood worden.

€ 7,50 – Uitgeverij Boekerij via Bol.com 

Achter gesloten deuren, B. A. Paris

Jack en Grace lijken voor de buitenwereld het perfecte leventje te leiden. Hij is knap en rijk, zij is lief en verdraagzaam. Toch draagt het koppel een goed bewaard geheim met zich mee en gedraagt vooral Grace zich de laatste weken ontzettend vreemd. Hoewel ze geen job heeft, komt ze nog amper buiten. Haar vriendinnen zien haar nog nauwelijks, ze gaat amper nog winkelen en neemt zelfs haar telefoon niet meer op. Zou het te maken kunnen hebben met een van hun slaapkamers die tralies voor het raam heeft staan?

€ 11 – Uitgeverij Dwarsligger via Bol.com 

[td_smart_list_end]

Meer boeken: