Home Lifestyle Uitgezonderd. komt met vervolg op interactief, online theaterstuk ‘Assisen Online’

Uitgezonderd. komt met vervolg op interactief, online theaterstuk ‘Assisen Online’

Je kan opnieuw vanuit je luie zetel meebeslissen over de schuld of onschuld van een beklaagde in een spannende rechtszaak.

assisen online 2
© Uitgezonderd.

Theaterhuis Uitgezonderd. organiseert eind dit jaar opnieuw een interactief, online theaterstuk, ‘Assisen Online 2 – De Kerstmoord’. Het eerste deel was met ruim 9000 deelnemers/juryleden een groot succes.

De cultuursector krijgt serieuze klappen door de coronacrisis. Gelukkig hoeven we het theater niet volledig te missen tijdens deze pandemie dankzij theaterhuis Uitgezonderd. Eerder dit jaar stampten ze een origineel stuk uit de grond dat je vanuit je kot kon volgen én waar je zelf aan mocht meedoen. ‘Assisen Online’ draaide volledig rond de moord op de 52-jarige Luc Maes. De man werd dood in bad aangetroffen en alles wees in de richting van zijn echtgenote Cathy Desutter. De zaak kwam voor het Hof van Assisen en de jury moest beslissen over haar schuld of onschuld. Je kon je inschrijven om deel uit te maken van die jury, waarna je zeven dagen lang filmpjes kreeg over de zaak. Denk aan getuigenissen van familie en vrienden, pleidooien van advocaten en natuurlijk het verhaal van de beschuldigde.

Dagelijks filmfragmenten

Dit soort online theater sloeg duidelijk aan, want zo’n 9000 mensen schreven zich in om in de jury te zetelen. Omwille van het grote succes besloot Uitgezonderd. een vervolg te breien aan de voorstelling. Eind dit jaar pakt het theaterhuis uit met ‘Assisen Online 2 – De Kerstmoord’. Er schreven zich al meer dan 1000 mensen in, maar ook jij kan nog deel uitmaken van dit interactief, online theaterstuk. De tweede assisenzaak start op 21 december en zal opnieuw een week duren. Je krijgt dagelijks filmfragmenten en aan het eind moet je in alle eer en geweten stemmen over de schuld of onschuld van de beklaagde.

Kürt Rogiers speelt net als in het eerste deel de rol van Meester Gilles Colin. ‘Het Vlaamse publiek heeft een manier gevonden om ook thuis, in een corona-veilige omgeving, te genieten van een spannend, interactief assisenproces’, aldus Kürt. ‘Voor ons, theatermakers en acteurs, is dit een hart onder de riem.’ Naast de ‘Familie’-acteur zijn ook Francesca Van Thielen en Frans Maas opnieuw van de partij. De rest van de cast wordt binnenkort bekendgemaakt. Regisseur Frank Van Laecke en ‘Baantjer’-schrijver Peter Römer schreven het script.

Je kan je nog tot en met 20 december inschrijven op de website . Een ticketje kost 15 euro per persoon. Bereid je maar al voor om samen met je bubbel rond te tafel de wildste moordtheorieën te bedenken!

Lees ook: