Home Lifestyle DISNEYLAND 2.0: er opent binnenkort een gloednieuw magisch pretpark in Londen

DISNEYLAND 2.0: er opent binnenkort een gloednieuw magisch pretpark in Londen

© The London Resort

Hoe meer sprookjes, magie en verbeelding, hoe beter! Hoewel we in Disneyland op dat vlak aan onze trekken komen, zijn we stiekem ook heel benieuwd naar een gloednieuw magisch pretpark dat in Londen zal neerstrijken en volledig in het teken zal staan van de filmstudio Paramount Pictures. Er is dus met andere woorden een serieuze concurrent voor Disneyland Parijs op komst.

Het pretpark The London Resort zal je onderdompelen in de wereld van een heleboel echte filmklassiekers waaronder ‘Titanic’, ‘Indiana Jones’ en ‘Star Trek’. Het idee werd door Paramount Pictures, de Britse televisiezender BBC en ITV Studios op poten gezet en moet zowel jong als oud weten te plezieren. En met succes, want wij zijn al helemaal verkocht!

Zes werelden

The London Resort zal net zoals Disneyland uit verschillende magische werelden bestaan. Het zal ingedeeld worden in zes zones: The Woods (het koninkrijk van sprookjes), The Kingdom (het koninkrijk van ridders en draken), The Isles (eilanden en mythologische dieren), The Jungle (een levensechte jungle en mystieke ruïnes), The Starport (futuristische basis van aliens) en The Studios (filmstudio’s). En alsof dat nog niet genoeg is, zal er ook in het Londense attractiepark een gigantisch kasteel staan en zullen er tientallen smakelijke restaurant en gezellige hotels in en rond het pretpark verspreid liggen.

Het pretpark zou twee keer zo groot worden als Disneyland Parijs en een totale oppervlakte hebben van maar liefst 216 hectare. Een klein minpuntje? Wie alle werelden wil bezoeken, moet zes toegangskaartjes kopen, want voor elke wereld moet je inkom betalen. Dat betekent natuurlijk wel dat je je niet moet haasten om alles op één dag gezien te hebben, want je kan gewoon zes keer (of meer) naar het pretpark afzakken!

We zullen wel nog even geduld moeten hebben voordat we met de Eurostar richting het pretpark kunnen vertrekken, want de opening van het park staat pas in 2024 op de planning. We weten dus allemaal wat dat betekent: nog een paar tripjes naar Disneyland Parijs in de agenda zetten én wegdromen bij de magische foto’s die The London Resort al vrijgaf. Enjoy!

The London Resort

© The London Resort

The London Resort

© The London Resort

The London Resort

© The London Resort

The London Resort

© The London Resort

[td_smart_list_end]

Lees ook: