Home Lifestyle TELEVISIETIP: topserie ‘Big Little Lies’ binnenkort te zien op Canvas

TELEVISIETIP: topserie ‘Big Little Lies’ binnenkort te zien op Canvas

De serie won dit jaar maar liefst acht Emmy Awards.

Tegenwoordig rekenen we op Netflix om ons te voorzien van de meest verslavende series. Maar af en toe haalt een Vlaamse zender een topper binnen die het waard is de televisie nog eens voor aan te zetten. ‘Big Little Lies’ is er ongetwijfeld zo eentje.

Beter dan het boek

Wie de roman ‘Big Little Lies’ van de Australische Liane Moriarty las, weet ongeveer wat te verwachten van de HBO-serie die in februari van dit jaar in première ging. Die verwachtingen mogen hoog gelegd worden, want de consensus is dat de adaptatie naar het televisiescherm nog beter is dan de roman zelf, een boek dat op de New York Times-bestsellerlijst terechtkwam.

‘Big Little Lies’ draait rond de schijnbare perfecte leventjes van drie welgestelde moeders, gespeeld door Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Shailene Woodley. Al snel blijkt niets (zo perfect) te zijn zoals het lijkt en wordt er een web van intriges blootgelegd. ‘Big Little Lies’ wordt af en toe vergeleken met ‘Desperate Housewives’, maar is veel minder lichtvoetig – ‘Desperate Housewives’ met een donker randje, dus – en is gewoonweg meesterlijk gemaakt.

De serie mocht in september dan ook acht Emmy Awards mee naar huis nemen, waaronder die van ‘Outstanding Limited Series’. Zowel Reese Witherspoon, Nicole Kidman als de Zweedse Alexander Skarsgard – die de echtgenoot van Nicole Kidmans personage speelt – werden genomineerd voor hun rol.

In de kerstvakantie toont Canvas het korte eerste seizoen van ‘Big Little Lies’. De zeven afleveringen worden getoond op 26,27,28 en 29 december en 2, 3 en 4 januari om 21u40.  Enkele dagen geleden werd trouwens bekend dat er een tweede seizoen van de serie komt.

Meer series:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.