Home Lifestyle Televisie AHA: dit zijn de meest gebingede Netflixseries in België

AHA: dit zijn de meest gebingede Netflixseries in België

Wij spotten heel wat verrassingen in de Belgische top 20!

Met de komst van Netflix werd de wereld geïntroduceerd tot het intussen alom bekende fenomeen ‘bingen’ of ‘bingewatchen’. Maar hoorde jij al van de term ‘bingeracen’, oftewel: het hele seizoen binnen 24 uur na de releasedatum uitkijken?

Het fenomeen ‘bingewatchen’, namelijk het verslinden van meerdere afleveringen na elkaar, is intussen wereldwijd bekend. Maar sommige fans kijken zó uit naar de release van hun favoriete serie, dat ze er alles aan doen om die zo snel mogelijk gezien te hebben. ‘Bingeracers’ worden de ‘zotten van Netflix’ genoemd, omdat ze een volledig seizoen binnen 24 uur na de releasedatum uitkijken.

Er rust een soort van ultieme tevredenheid over je als je de eerste bent die een verhaal heeft afgerond, of het nu gaat om de laatste pagina van een boek of de laatste climaxmomenten van je favoriete tv-serie’, aldus Brian Wright, manager bij het Amerikaanse online streamingkanaal dat 104 miljoen (!) leden heeft, verspreid over 190 landen.

Canada is kampioen

Series van alle soorten, maten, formats en genres houden hun fans geboeid genoeg om te willen bingeracen. Niet alleen dertig minuten durende komedies zoals ‘Master of None’, ‘GLOW’ en ‘Dear White People’ worden verslonden, ook spannende titels zoals ‘House of Cards’, ‘Stranger Things’ en ‘Orange Is the New Black’ zijn populair bingeracemateriaal.

Wereldwijd is ‘Gilmore Girls: A Year in the Life’ de meest gebingeracete serie. De snelle oneliners van Lorelai en Rory belanden bij ons in België op de tweede plaats. Belgische Netflixkijkers zijn nog meer fan van ‘Marvel’s The Defenders’. Animereeks ‘The Seven Deadly Sins’, ‘Santa Clarita Diet’ met Drew Barrymore en komedie ‘The Ranch’ maken de Belgische top vijf compleet.

In vergelijking met andere landen bingeracen wij Belgen beduidend minder. Canada heeft het hoogst aantal 24 uurskijkers, de Verenigde Staten en Denemarken mogen zich nummer 2 en 3 noemen. Onze noorderburen nemen plaats 16 van de top 20 in.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.