Home Lifestyle TELEVISIETIPS: van deze 4 Vlaamse programma’s zullen sensatiezoekers smullen

TELEVISIETIPS: van deze 4 Vlaamse programma’s zullen sensatiezoekers smullen

Autopsieën, toeristen in nood, ruziënde exen en paniekerige noodoproepen: de komende weken is er veel sensatie te vinden op televisie.

Eén, VTM en VIER bieden de kijker de komende weken een blik achter de schermen van situaties die je normaal niet zomaar te zien krijgt. Van ruziënde exen tot autopsieën: de sensatiezoeker komt deze lente sowieso aan zijn trekken.

1 / 4
‘Wetsdokters’
‘De Ambassade’
‘De Noodcentrale’
‘Pop Up Rechtbank’
‘Wetsdokters’
‘Wetsdokters’

Woensdagavond startte op VTM het eerste seizoen van ‘Wetsdokters’, een nieuwe reportagereeks waarin de kijker mee de autopsieruimte in mag om over de schouder van een wetsdokter naar diens minutieus en analytisch werk te kijken. Geen nood, je hoeft dit niet letterlijk te nemen. Per aflevering vertellen enkele wetsdokters over misdaadzaken die zij onderzochten. Het verhaal krijgt vorm aan de hand van reconstructiebeelden en authentieke beelden van onder meer politieverhoren, maar het eigenlijke snijwerk krijg je als kijker niet te zien. Goed nieuws voor de gevoelige maagjes, dus.

Elke woensdag om 21u40 op VTM.

© VTM

‘De Ambassade’
‘De Ambassade’

De nieuwe humaninterestreeks ‘De Ambassade’ op VIER volgt acht weken lang de lotgevallen van Vlamingen die in noodsituaties terechtkomen in het buitenland. Van een jongeman die zonder visum in Kenia zit en daar een vrouw zwanger maakte tot een man die in de Braziliaanse jungle woont en even naar huis wil bellen: allemaal komen ze naar de plaatselijke ambassade voor een oplossing.

Vanaf maandag 15 april om 20u35 op VIER.

© VIER

‘De Noodcentrale’
‘De Noodcentrale’

Op Eén begint binnenkort al het derde seizoen van het populaire programma ‘De Noodcentrale’. Het format blijft hetzelfde: de kijker krijgt een blik achter de schermen van de nummers 101 en 112, waar zowel hilarische als spannende en schrijnende oproepen binnenkomen. In dit seizoen komen de noodcentrales van Oost-Vlaanderen, Brussel en Limburg aan bod.

Vanaf maandag 15 april om 20u40 op Eén. 

© Eén

‘Pop Up Rechtbank’
‘Pop Up Rechtbank’

Dina Tersago is alomtegenwoordig deze lente. Sinds twee weken is de presentatrice te zien in ‘Blind Gekocht’, binnenkort stelt ze samen met An Lemmens de nieuwe kandidaten van ‘Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond’ voor en vanaf vanavond is ze te zien in ‘Pop Up Rechtbank’. In het gloednieuwe programma ontvangt Dina Vlamingen met een langlopend conflict of een juridische strijd. Ze brengt hen in contact met vier erevrederechters die de partijen helpen verzoenen of aanslepende conflicten trachten te beëindigen. In de eerste aflevering zit onder meer het verhaal van Shana, een jonge vrouw wiens ex een weekendje dat zij voor hen boekte en betaalde met een andere vrouw doorbracht en weigert de kosten terug te betalen. Klinkt veelbelovend, toch?

Vanaf donderdag 4 april om 20u35 bij VTM.

© VTM

Meer televisietips: