Home Lifestyle YES: er is een nieuwe Harry Potter-documentaire op komst

YES: er is een nieuwe Harry Potter-documentaire op komst

En die komt er dit najaar nog aan!

Harry Potter
Giphy.com

Fan van de magische wereld van Harry Potter? Dan heb je geluk, want er is een documentaire op komst die gebaseerd is op de tentoonstelling die komend najaar zal plaatsvinden in de British Library. Snel nog een reisje boeken, jongens?

Tijdens de herfstmaanden gaat er in de British Library een Harry Potter-tentoonstelling door én binnenkort komt er ook een documentaire uit over de magische wereld van onze drie beste vrienden. Die komt er naar aanleiding van de 20ste verjaardag van ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ en daar worden wij behoorlijk gelukkig van.

Blik achter de schermen

In ‘Harry Potter: A History of Magic’ krijg je een exclusieve blik achter de schermen en kan je kennismaken met enkele schatten uit de tovenaarswereld van J.K. Rowling. Het gaat hier bijvoorbeeld om tekeningen en notities van de auteur zelf en om speciale objecten die haar fantasie de afgelopen jaren gestimuleerd hebben.

Kijkers krijgen de kans om het verhaal van J.K. Rowling herself te horen en ook een aantal echte superfans doen hun zegje in de documentaire. Zij zullen enkele magische momenten uit de film naspelen terwijl ze toverdrankjes maken of spreuken opzeggen.

Wanneer de documentaire precies uitkomt, is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal dit ergens tussen oktober en februari zijn. Wel zal ‘Harry Potter: A History of Magic’ uitgezonden worden op de zender BBC en wij kunnen alvast niet wachten om hem te bekijken.

Lees ook: