Home celebs SMELT: J.K. Rowlings tweet over de 20ste verjaardag van Harry Potter moet...

SMELT: J.K. Rowlings tweet over de 20ste verjaardag van Harry Potter moet je gezien hebben

'After all this time?' 'Always'.

Photonews

Gisteren was een emotionele dag voor alle Potterheads, want het was maar liefst 20 jaar geleden dat ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ het licht zag. Het is een verhaal dat voor altijd een plekje in ons hart heeft, en daar denkt J.K. Rowling net zo over.

Het lijkt helemaal nog geen 20 jaar geleden dat we voor het eerst ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ lazen. Woord na woord werden we meegesleept in de magische avonturen van Harry en zijn vrienden, en het verhaal heeft dan ook een speciale betekenis voor ons. Ook voor J.K. Rowling, de auteur van de boeken, is het een onvergetelijke ervaring geworden, dus ze kon de 20ste verjaardag van haar tovenaar niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

‘After all this time?’ ‘Always’

Als eerbetoon aan haar held én aan die van ons heeft J.K. onderstaande tweet de wereld ingestuurd, en wij zijn er eerlijk gezegd een beetje emotioneel van geworden.

De auteur kreeg het idee voor het boek in 1990, terwijl ze op de trein van Manchester naar Londen zat. Sindsdien werden er meer dan een half biljoen (!) Harry Potter-boeken verkocht, en dat in 70 verschillende talen. Het is dus geen understatement als we zeggen dat het magische verhaal honderdduizenden mensen geraakt heeft en dat nog steeds doet. Bedankt voor alles, J.K.!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.