Home Lifestyle ‘Love Island’ krijgt dit jaar toch nog een tweede seizoen: ‘Twee coronatesten...

‘Love Island’ krijgt dit jaar toch nog een tweede seizoen: ‘Twee coronatesten voor ze mogen meedoen’

Viktor Verhulst is al op zoek naar nieuwe kandidaten!

love island
© VIER

Viktor Verhulst mag binnenkort weer een maand op Gran Canaria gaan zitten om elke paar dagen op te draven in de ‘Love Island’-villa, want de realityreeks krijgt toch dit jaar nog een tweede seizoen. Door de corona-maatregelen leek dit even onmogelijk, maar met twee testen voor elke deelnemer en een afstandsregel voor de crew zou het toch op een veilige manier moeten lukken.


Begin mei werden de opnames voor de hyperpopulaire Britse versie van ‘Love Island’ gecanceld door de coronacrisis. ‘Geen “Love Island” dit jaar’, stond er overal te lezen. Het nieuws deed vermoeden dat er ook bij ons geen nieuw seizoen van de realityreeks zou komen, maar niets is minder waar. Barbara Salomon van SBS vertelt aan Het Nieuwsblad dat er dit najaar een tweede seizoen komt, opnieuw met Viktor Verhulst als presentator. Of de Nederlandse Holly Mae Brood terugkeert, is nog niet duidelijk. Het programma verhuist wel van VIER naar VIJF, waar het beter bij het jonge publiek past, aldus Salomon.

Twee meter afstand

No worries, het tweede seizoen zal geen preuts afkooksel van het origineel worden. De kandidaten zullen elkaar wel degelijk mogen aanraken in de villa. De kandidaten krijgen een coronatest voor hun vliegreis naar Gran Canaria, gaan enkele dagen in quarantaine op het Spaanse eiland en doen dan nog een test net voordat ze de villa binnengaan. Beide testen moeten negatief zijn, anders mogen ze niet meedoen. ‘Omdat de deelnemers dan in principe coronavrij zijn, wordt de groep in de villa gezien als een huishouden’, vertelt Salomon aan Het Nieuwsblad. En binnen een huishouden is kussen en knuffelen helemaal toegestaan. Mochten de kandidaten dit wensen, kunnen ze zich ook tijdens de opnames laten testen.

De crew zal echter wel afstand moeten houden, volgens de regels die in Spanje gelden. De Spanjaarden houden momenteel twee meter afstand, tegenover de anderhalve meter die we in België hanteren. De camera- en geluidsmensen, maar ook iedereen van productie zal zich aan die regel houden tijdens de opnames. Mochten de maatregelen in Spanje nog veranderen tegen de start van de opnames, dan wordt dit protocol uiteraard aangepast.

Kandidaten gezocht

De opnames kunnen natuurlijk niet beginnen zonder kandidaten. Presentator Viktor Verhulst gebruikt zijn getrainde vlog-arm voor een video waarin hij singles die op zoek zijn naar de ware liefde oproept zich nu in te schrijven. Dat kan op de site van VIJF.

‘Love Island’ kan ter overtuiging van toekomstige kandidaten trouwens best goede cijfers voorleggen: maar liefst acht singles vonden vorig jaar de liefde. Matthy en Kelly en Martin en Sebastiana zijn ondertussen uit elkaar, maar tussen winnaars Aleks en Denzel en finalisten Stenn en Rowena lijkt alles nog goed te gaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: