https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Telenet en DPG Media werken samen aan Vlaamse streamingdienst die er dit...

Telenet en DPG Media werken samen aan Vlaamse streamingdienst die er dit najaar komt

Samen hebben de twee spelers een heel uitgebreid aanbod met programma's van onder andere VTM, Woestijnvis en HBO.

Vlaamse Netflix
© VTM/ Telenet

DPG Media en Telenet kondigen aan dat ze later dit jaar samen een ‘Vlaamse Netflix’ zullen lanceren. Hun gecombineerd aanbod bevat veel Vlaamse topseries, HBO-klassiekers en internationale films.

DPG Media en Telenet hebben de intentie een joint venture te vormen voor de lancering van hun streamingdienst, die gepland is voor dit najaar. Beide hebben al een eigen platform met series en films, respectievelijk VTM GO en Telenet Play (More). Het eerste is gratis, voor het tweede heb je een betalend Telenet-abonnement nodig.

DPG Media kondigde geruime tijd geleden al aan dat het aan een soort Vlaamse Netflix werkte. Met de samenwerking versterkt het mediabedrijf het aanbod van die streaming service aanzienlijk. Telenet heeft onder meer een zeer uitgebreide deal met HBO, het netwerk van ‘Game of Thrones’ en ‘Sex and the City’. In 2019 konden Play-abonnees daardoor het allerlaatste seizoen van ‘Game of Thrones’ bekijken op dezelfde dag dat het uitkwam in de Verenigde Staten. Het is te verwachten (en te hopen) dat die deal in stand blijft voor de nieuwe streamingdienst.

Samen sterk tegen Netflix

De nieuwe joint venture heeft niet de intentie om te concurreren met andere Vlaamse diensten, wel met Netflix en compagnie. DPG Media staat dan ook open voor een contentsamenwerking met andere Vlaamse partijen, zoals de VRT. ‘Sinds geruime tijd pleiten wij voor een sterk Vlaams streamingaanbod’, zegt Kris Vervaet, de CEO van DPG Media. ‘We hebben altijd gehoopt om dit met lokale partners te kunnen realiseren, want dat biedt veel meer kansen om succesvol te zijn tegen de internationale spelers.’

De nieuwe samenwerking zal nu worden voorgelegd aan de Mededingingsautoriteiten. Indien groen licht, verwachten DPG Media en Telenet dat het nieuwe bedrijf actief zal zijn in het najaar. De naam van het platform en de prijs voor een abonnement zijn nog niet bekend. Wel is geweten dat de prestigereeks ‘De Bende van Jan de Lichte’ exclusief te zien zal zijn op het streamingplatform.

Lees ook: