Home Lifestyle Gents merk 9K maakt T-shirts met grappige quotes uit ‘Niveau 4’

Gents merk 9K maakt T-shirts met grappige quotes uit ‘Niveau 4’

'Kzweer het eu, ge goat wa meemoaken' of 'Rico's spekkewinkel'.

Niveau 4
© VIER & 9K

In het VIER-programma ‘Niveau 4’ ging Eric Goens mee op stap met de Gentse politie. Commissaris Rico en inspecteur Bart stalen de show met hun sappig Gents accent en hun legendarische uitspraken. Het Gentse merk 9K maakte T-shirts met daarop enkele van hun grappigste quotes.

Tot voor kort kon je elke woensdagavond de avonturen van de Gentse flikken volgen in het VIER-programma ‘Niveau 4’. Eric Goens ging met de politie op stap en toonde de harde realiteit van de criminaliteit in negenduust. Twee personen stonden centraal in de afleveringen en verwierven toch een beetje nationale roem: commissaris Rico en inspecteur Bart. De collega’s gaan de strijd aan tegen drugs in hun stad en dat leverde natuurlijk schrijnende taferelen op. Gelukkig zorgden Rico en Bart voor een vrolijke noot met hun hilarische uitspraken in dat sappige Gentse accent.

Bart en Rico

Het Gentse merk 9K verkoopt allerlei spullen met daarop typische zegswijzen in het Gents, denk maar een ‘ket gat’, ‘gruute muile’ en ‘geef maa nog iene’. Het programma bracht de eigenaar Darcey Verheuge op het idee om enkele van Bart en Rico’s legendarische uitspattingen als quotes op T-shirts te plaatsen. Hij nam contact op met de makers van ‘Niveau 4’ en kreeg toestemming. ‘Meer nog, Rico en Bart werkten graag mee’, vertelt Darcey in Het Laatste Nieuws. ‘Ze wilden zelfs helemaal niks in ruil. Ze doen dit om mij te steunen. Net zoals alle zelfstandigen is het voor mij namelijk ook een moeilijke periode.’

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door 9K (@9k_doknoord)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het resultaat zijn verschillende zwarte T-shirts met elk een andere quote op, waaronder ‘Kzweer het eu, ge goat wa meemoaken’, ‘Ik wasse mijn oar mee een waslapke’ en ‘Rico’s spekkewinkel’. Je kan ze op de website van 9K kopen en ze kosten 30 euro per stuk.

Lees ook: