Home Lifestyle YES: Netflix kondigt vierde seizoen van ‘Stranger Things’ aan

YES: Netflix kondigt vierde seizoen van ‘Stranger Things’ aan

'We zijn niet meer in Hawkins', staat er bij de lugubere aankondiging te lezen.

De gebroeders Duffer, de schrijvers van ‘Stranger Things’, hadden al aangegeven dat ze perfect wisten waar een vierde seizoen van de serie heen zou gaan. Nu bevestigt Netflix het nieuws officieel: het vierde deel komt er. Volgens de makers is er een grote kans dat dat het laatste wordt.

In het begin van de zomer werd het derde seizoen van ‘Stranger Things’ gelost, een deel dat door velen het beste tot nog toe genoemd werd. Stoppen op een hoogtepunt zou mooi zijn, maar dat is buiten de makers van de reeks gerekend. De broers Duffer lieten al snel weten dat ze een verhaal voor een vierde deel in hun hoofd hadden. Netflix wil een van z’n meest succesvolle series ook niet zomaar laten gaan en bestelde nog een aantal afleveringen.

Niet meer in Hawkins

Om het goede nieuws aan te kondigen, werd een teaser met het typische deuntje en een bijhorend eng sfeertje gemaakt. ‘We’re not in Hawkins anymore’, staat er op het einde te lezen, een verwijzing naar het alom bekende ‘We’re not in Kansas anymore’ uit ‘The Wizard of Oz’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Netflix laat nog niet weten wanneer we het vierde deel mogen verwachten. Als we dan toch een gokje mogen wagen, zetten we ons geld in op volgende zomer. De Duffers hebben gezegd dat er een grote kans bestaat dat de serie zal eindigen na een vierde – of eventueel een vijfde – seizoen. De tweeling heeft wel net een meerjarige film- en seriedeal getekend met Netflix, dus als ze niet verdergaan met ‘Stranger Things’, dan ongetwijfeld wel met een ander project.

Lees ook: