Home Lifestyle Dit stappenplan maakt van jou de perfecte wingwoman

Dit stappenplan maakt van jou de perfecte wingwoman

Zo help jij jouw single vriendin een stapje verder in de liefde!

‘All the single ladies’ van Beyoncé klinkt op elk feestje weleens door de boxen, maar na een tijdje zegt die geïrriteerde blik van jouw vriendin voldoende. Ze is het flink beu telkens die armen in de lucht te moeten gooien en zo kenbaar te maken dat ze nog steeds vrijgezel is. Hoog tijd dat jij haar een handje helpt om die ware Romeo te vinden. Hoe je dat precies kan aanpakken, leggen wij jou haarfijn uit.

Even een sidenote: niet iedereen heeft het in zich een perfecte wingwoman te zijn. Vooraleer je effectief aanbiedt om die vriendin in nood te helpen, ga je best even na bij jezelf of jij makkelijk op mannen durft af te stappen. Schrik jij er niet voor terug een gesprek te openen en dat ook op gang te houden? Go for it! Jouw vriendin wil immers iemand ontmoeten, maar heeft along the way haar schouders laten hangen. Van zodra je afspreekt voor haar op speurtocht te gaan, is het jouw taak om haar te helpen opnieuw met rechte rug te dansen.

1. Informatie is key

Waag het niet deze eerste stap over te slaan! Het klinkt nogal overdreven, maar geloof ons, een goed gesprek op voorhand is absoluut cruciaal. Pols naar haar type, haar verwachtingen en vraag ook waarom ze jou precies wil inschakelen. Voel je zeker geroepen om een goede peptalk van wal te steken en zo haar insecurities de wereld uit te helpen. That’s what friends are for. 

2. Belang van de openingszin

Verlies ‘m alstublieft niet uit het oog: de openingszin. Hoe kan jij die ene good-looking aan de bar in godsnaam aan de praat krijgen? Ga voor een zelfzekere en spontane houding, maar laat ook snel genoeg blijken dat jij niet zijn verovering van de avond wordt. Not done: praten over ex-boyfriends en vermelden hoelang de desbetreffende vriendin al single is. Aangeven dat jij die avond dienst doet als wingwoman, kan overigens ook in het verkeerde keelgat schieten. Alsof jouw vriendin zelf niet bekwaam genoeg is om een gesprek aan te knopen. Nee, op die manier zet je haar enkel voor schut.

3. Geef de spotlight door

Vanavond draait het niet om jou. Jij hebt immers al een fijne relatie. Probeer daarom de focus zo snel mogelijk te verplaatsen naar jouw vriendin. Verwijs subtiel naar haar, zonder dat jouw missie van die avond er vingerdik opligt. ‘Hoi, wat drink jij? Oh, een Cherry Chouffe! Mijn vriendin bestelt dat ook altijd. Ze staat daar, op de dansvloer.’ Zoiets. Of het kan misschien nog net iets subtieler, knipoog.

4. Benadruk haar pluspunten

Wat ook binnen jouw takenpakket als wingwoman valt, is om haar positieve eigenschappen, weliswaar subtiel, naar voren te schuiven. Spot je tijdens die eerste conversatie een tattoo op zijn onderarm? Spreek hem daarover aan en verwijs meteen naar de tattoo-liefde van vriendinnetje A. Zoek naar raakvlakken tussen beide partijen. Van zodra je denkt voldoende materiaal te hebben, haal je haar er spontaan bij en verlaat je zelf het toneel, als een dief in de nacht.

5. Take one for the team

Hoewel zijn vrienden niet meteen jouw type lijken, blijf je best even in de buurt rondhangen. Haal die dansbenen boven en entertain zo zijn gezelschap, anders loop je misschien het risico dat zij het gezellige onderonsje van jouw vriendin en haar dreamboy storen. Blijf ook alert! Vanaf het moment dat je in ‘t snuitje krijgt dat jouw vriendin niet langer op haar gemak is, kan je beter ingrijpen. Met een simpele ‘ga je mee naar het toilet?’ kan je haar er makkelijk wegkapen.

6. The morning after

Bel haar de volgende ochtend (of middag, hangt uiteraard van de kater af) meteen op om te horen hoe het uiteindelijk is afgelopen. Is het niet, zoals gehoopt, uitgedraaid op een eerste date of bleek die man niet volledig haar ding? Laat je dan niet ontmoedigen: elke wingwoman maakt weleens zo’n inschattingsfout. Schaaf je techniek bij en trek er, met opgeheven hoofd, volgend weekend opnieuw op uit!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.