Home Lifestyle SPOILER ALERT: babygeluk, twee ongelukken en een beetje ‘Brokeback Mountain’ in seizoensfinale...

SPOILER ALERT: babygeluk, twee ongelukken en een beetje ‘Brokeback Mountain’ in seizoensfinale ‘Thuis’

De 'Thuis'-makers slaagden er zelfs in een totaal onverwachte verhaallijn in de finale te stoppen.

Thuis
© Eén

Het zit er weer op. De ‘Thuis’-fan mag alweer een zomer lang op zijn honger zitten en zich afvragen wie de spannende seizoensfinale zal overleven. Op het spel staan deze keer de levens van maar liefst vier personages: Leo, Mayra, Waldek en baby Zoë.

Een auto-ongeluk

Dat Mayra en Waldek een hoofdrol zouden spelen in de seizoensfinale, was allang duidelijk. Zoals verwacht probeert Mayra te vluchten met haar dochtertje nadat Waldek haar vertelt niets meer met haar en haar leugens te maken te willen hebben, maar wel de vader van Zoë te willen blijven. Heel even krijgen we een flashback naar de seizoensfinale van ‘Tabula Rasa’ wanneer Waldek en Mayra elkaar tegemoet rijden en net niet frontaal botsen. Nadat Waldek Mayra en zijn dochter probeert te redden uit de gecrashte auto en die laatste opbiecht dat ze hun kindje wisselde in het ziekenhuis – wat betekent dat hun echte dochter dood is – vat de auto vuur. Het laatste beeld dat de kijker te zien krijgt is Waldek die voor een dilemma staat: probeert hij Zoë en Mayra te redden of laat hij de vrouw die hem zo beloog aan haar lot over? We neigen naar dat laatste, aangezien al een tijdje geweten is dat Mayra uit de serie verdwijnt.

Een agressie-ongeluk

Stan transformeerde in dit seizoen tot een stukje crapuul en die transformatie wordt vervolmaakt in de finale. Wanneer Leo zijn excuses wil aanbieden voor de klap die hij de rebellerende tiener – terecht – verkocht, geeft die hem een duw. Leo knalt tegen de muur, we horen een gruwelijke krak en de arme man belandt levenloos op de grond. In plaats van een ambulance te bellen, maakt stoere Stan zich uit de voeten. Wanneer Marianne en Tom Leo vinden, ziet het er allesbehalve goed uit. Arme madam Marianne, kan er nu nooit een seizoensfinale zijn waarin ze wordt gespaard van onheil?

Vlaamse ‘Brokeback Mountain’

‘We gaan er eens iets in stoppen dat níemand zal zien aankomen’: dat hebben de schrijvers van ‘Thuis’ ongetwijfeld gedacht toen ze de romance tussen Peter en Kobe verzonnen. Want dat is wat we lijken te zien in de seizoensfinale: Peter en Kobe, twee goede vrienden, die na een flesje rode wijn plots homo-erotische gevoelens krijgen. Britney heeft het trouwens ook gezien én gefilmd, dus dit krijgt sowieso een staartje.

Babygeluk en de waarheid over nog een ongeluk

In het begin van de aflevering kregen we eindelijk de blijde bevestiging dat Paulien dan toch zwanger is. Het geluk kan niet op, want de dochter van psycho Julia verkrijgt ook het aangevraagde contactverbod tegen haar moeder. Ook het ongeval van Maarten op de skireis wordt eindelijk opgehelderd: niemand duwde de jongen, maar Nicky was wel bij hem toen hij viel. Papa Jacques kent eindelijk de waarheid en kan nu rustig uithuilen op de welwillende schouder van dokter Judith. Want ook dat ziet de ‘Thuis’-kijker van ver aankomen. Maar dat is dus voor het volgende seizoen!

Meer ‘Thuis’: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.