Home Lifestyle Studio 100 pakt uit met nieuwe spektakelmusical ‘Red Star Line’

Studio 100 pakt uit met nieuwe spektakelmusical ‘Red Star Line’

Er komt opnieuw een stukje Vlaamse geschiedenis tot leven.

spektakelmusical RED STAR LINE
© photo news

Na ’14-18′, ’40-45′ en ‘Daens’ is het tijd voor een nieuwe spektakelmusical om ons van onze sokken te blazen. Studio 100 komt met ‘Red Star Line’, dat het verhaal vertelt van de iconische Belgische rederij met veerdienst tussen Antwerpen en New York.

Studio 100 veranderde de musicalwereld voorgoed toen het uitpakte met de allereerste bewegende tribunes. Hierdoor heb je als toeschouwer het gevoel dat je echt middenin het verhaal zit. Honderdduizenden mensen konden al genieten van de spektakelmusicals ’14-18′, ’40-45′ en/of ‘Daens’. Met ‘Red Star Line’ wordt een vierde aan dat rijtje toegevoegd.

Emotionele rollercoaster

Door de coronacrisis is het al een tijd geleden dat we een musical live konden bijwonen, maar dat wil niet zeggen dat Studio 100 niet bezig is met de toekomst. Het giet opnieuw een historisch thema in een muzikaal jasje. ‘Met de spektakelmusical “Red Star Line” hebben we opnieuw een thema gekozen dat verankerd zit in het collectieve Vlaamse geheugen‘, zegt Gert Verhulst. ‘Na het succes van “Daens”, “14-18” en “40-45” ben ik heel fier dat we met Studio 100 een nieuwe traditie hebben kunnen uitbouwen van grote, epische verhalen van bij ons. Verhalen die ons raken en die we telkens weer op een grensverleggende manier proberen te vertellen.’

De grote oceaanstomers van Red Star Line vertrokken eind 19e en begin 20ste eeuw vanuit Antwerpen richting Noord-Amerika. De musical zal zich inspireren op het verhaal van de rederij en de levensverhalen van de Red Star Line-passagiers. Studio 100 werkt hiervoor nauw samen met de stad Antwerpen en het Red Star Line Museum op ‘t Eilandje. Volgens het productiehuis wordt het opnieuw een emotionele rollercoaster met een unieke live-beleving. ‘De komende maanden gaan we intensief en creatief zaaien om een nieuwe prestigieuze, spectaculaire voorstelling te oogsten waarbij we opnieuw een stuk Vlaamse geschiedenis tot leven wekken’, aldus Hans Bourlon.

Pakkende verhalen

Ook burgemeester van Antwerpen Bart De Wever is enthousiast dat dit verhaal, dat zo belangrijk was voor zijn stad, aan het grote publiek zal getoond worden. ‘De schrijnende armoede, de vreselijke conflicten en het oplaaiende antisemitisme waardoor de landverhuizers vanuit elders in Europa uiteindelijk in Antwerpen verzeild geraakten, is een verhaal van hoop, van dromen en van de zoektocht naar een beter leven.’

Wanneer ‘Red Star Line’ precies in première gaat en wie er allemaal in zal meespelen, is voorlopig nog niet bekend. Wat wel zeker is, is dat de musical opnieuw zal plaatsvinden in het Pop-Up Theater in Puurs. Wie trouwens nog tickets heeft voor ’40-45′ of ‘Daens’ hoeft niet te wanhopen, die voorstellingen worden hervat van zodra Studio 100 groen licht krijgt.

Lees ook: