Home Lifestyle 16 plekjes in de Ardennen waar je je in Lapland waant én...

16 plekjes in de Ardennen waar je je in Lapland waant én de grote drukte vermijdt

De Hoge Venen blijven dit weekend open, maar ook in de rest van onze Ardennen kan je de sneeuw opzoeken.

Sneeuw Ardennen
© Jolien Meremans

Morgen worden we ook in Vlaanderen hoogstwaarschijnlijk getrakteerd op een laagje verse sneeuw, maar wie dit weekend liever op een extra dik sneeuwtapijt wil wandelen, kan naar onze Ardennen trekken. De Hoge Venen blijven open voor toeristen, maar ook in de rest van Wallonië kan je op verschillende plaatsen de sneeuw opzoeken. Wij gingen op zoek naar de minder bekende plekjes waar je de drukte kan ontlopen.

Het natuurgebied de Hoge Venen werd de afgelopen weekends afgesloten om een grote toeristenstroom te vermijden. Dit weekend blijft het wél open, maar met z’n allen richting het bekendste sneeuwoord van ons land afzakken lijkt ons nu niet bepaald een strak plan. Daarom gingen wij op zoek naar de minder bekende plekjes in onze Ardennen waar je ook door de sneeuw kan ploeteren. Van plan om een van onderstaande plaatsen op te zoeken? Houd het er dan rustig, proper en wees vooral lief voor de natuur.

Weißer Stein, Manderfeld en Herresbach

Weißer Stein is de op een na hoogste plek van ons land, maar veel minder toeristisch dan Baraque Michel of Signal de Botrange. Je kan er via het woud van Mürringen, een deelgemeente van de Duitstalige gemeente Büllingen, tussen de besneeuwde bomen naartoe wandelen en er naast het sneeuwtapijt ook van enkele prachtige panorama’s genieten. Ook in het pittoreske Manderfeld en Herresbach, die in de buurt van Weißer Stein liggen, is de kans groot dat je er in de hoger gelegen bossen sneeuwmannen kan maken.

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!