Home Lifestyle ‘t Is weer gebeurd: deze slimmerik mag zich een jaar lang De...

‘t Is weer gebeurd: deze slimmerik mag zich een jaar lang De Slimste Mens ter Wereld noemen

Spoiler alert!

Ja ja, dames en heren, voor de laatste keer dit jaar sprak Erik vanavond zijn welbekende woorden ”t is gebeurd’ uit. Zoals jullie allicht weten, is het niet bevorderlijk voor het kijkplezier om dit artikel te lezen als je de finale-aflevering nog wil bekijken.

Vanavond nam Dalilla Hermans, dé topper van dit ‘De Slimste Mens ter Wereld’-seizoen het op tegen nummer twee, nieuwsanker Goedele Wachters, en journalist Xavier Taveirne, toevallig of net niet nummer drie in de eindrangschikking. En of het een spannend finalespel werd!

Topper Dalilla Hermans viel tegen alle verwachtingen in meteen af met het laagste aantal seconden waardoor Goedele en Xavier tegenover elkaar kwamen te zitten in het finalespel.

Xavier de Coninck

Met als allerlaatste vraag Herman de Coninck deed Xavier Goedele uiteindelijk de das om. Met Lissabon – en niet Portugal – vond Xavier het derde en beslissende trefwoord. Daardoor voelde hij zich ongetwijfeld de Coninck te rijk – LOL. Hoera voor Xavier Taveirne, die zich nu gezellig en volledig verdiend op de ‘De Slimste Mens ter Wereld’-troon mag nestelen nadat Mol Gilles Van Bouwel hem een jaar lang voor hem warm hield.

Wij hebben dit jaar enorm genoten van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Op naar volgend jaar!