Home Lifestyle Body Kan je de slaap niet vatten? Met deze hulpmiddeltjes van de celebs...

Kan je de slaap niet vatten? Met deze hulpmiddeltjes van de celebs lukt het wel

Bye bye slapeloosheid!

Photonews

Je ligt al uren te woelen, je hoofd loopt over van de gedachten en je hebt al meer schapen geteld dan er mensen op deze wereld zijn. Toch kan je de slaap maar niet vatten! Hoewel slaappillen soms de oplossing lijken te zijn, kunnen andere eenvoudigere middeltjes ook al wonderen doen. Iets waarvan sterren als Miranda Kerr, Lea Michele en Bella Hadid ook overtuigd zijn. Benieuwd welke trucjes zij gebruiken voor een luxueuze nachtrust? Wij verzamelden ze voor je! 😉

1 / 7
Miranda Kerr: lavendelmist
Mariah Carey: luchtbevochtigers
Lea Michele: citroenthee
Jennifer Aniston: je gsm verbannen
Gwyneth Paltrow: zoutbaden
Bella Hadid: meditatiemuziek
Salma Hayek: calcium-magnesiumdrankjes
Miranda Kerr: lavendelmist
Miranda Kerr: lavendelmist

Als supermodel is Kerrs nachtrust zowat het belangrijkste van haar beautyroutine. Om snel in dromenland te kunnen vertoeven, doet de knappe brunette maar wat graag beroep op lavendelmist. Het heeft volgens haar een erg kalmerend effect en het helpt haar te ontspannen na een stresserende dag op de set van een fotoshoot. ‘Ik verstuif de mist zowel op mijn kussen als op mijn gezicht. Lavendel is zo rustgevend dat het steevast op mijn nachtkastje staat’, vertelt Kerr aan Vogue Australië.

Mariah Carey: luchtbevochtigers
Mariah Carey: luchtbevochtigers

Mariah Carey pakt het groots aan als het om haar nachtrust gaat. Als een echte diva plaatst ze elke nacht maar liefst 20 (!) luchtbevochtigers rondom haar bed. ‘Eigenlijk is het alsof je in een stoomcabine slaapt. Mijn beddengoed is allemaal van badstof, het plafond is een tikkeltje hellend zodat het water niet op mijn hoofd kan vallen en mijn televisie staat veilig achter glas’, aldus Mariah. De zangeres vertelde ook aan V Magazine dat ze regelmatig plaatst neemt op de massagetafel om helemaal tot rust te komen.

Lea Michele: citroenthee
Lea Michele: citroenthee

Lea Michele houdt het dan weer een stuk eenvoudiger. De ‘Glee’-actrice bereidt zich graag voor op haar nachtrust door beroep te doen op een eeuwenoud middeltje: citroenthee. ‘Voor ik ga slapen, drink ik altijd een heerlijke kop citroenthee. Het bereidt me voor op een uitstekende nachtrust’, vertelt Lea aan Byrdie.

Jennifer Aniston: je gsm verbannen
Jennifer Aniston: je gsm verbannen

In een interview met het Amerikaanse Huffpost onthulde Jennifer dat haar geheim voor een goede nachtrust alles te maken heeft met die gsm. Miss Aniston bergt haar telefoon dan ook enkele meters van haar bed op. Daarnaast staan ook meditatie en yoga bovenaan haar lijstje, maar het verbannen van die telefoon is de grootste verandering geweest in haar slaaproutine. ‘Ik schakel alle elektronica uit, idealiter een uur voordat ik het licht uitdoe’, voegt Jennifer er nog aan toe.

Gwyneth Paltrow: zoutbaden
Gwyneth Paltrow: zoutbaden

Is er iets beter dan een heerlijk warm bad na een vermoeiende dag op het werk? Gwyneth Paltrow vindt in ieder geval van niet. De 46-jarige actrice neemt elke avond dan ook uitgebreid de tijd om in bad te gaan en dat het liefst met zout. ‘Het is mijn ritueel om helemaal tot rust te komen en alle energie van de dag vrij te maken. Ik heb verschillende soorten zouten en oliën, want ik ben een echte badmeid’, vertelt ze aan Byrdie.

Bella Hadid: meditatiemuziek
Bella Hadid: meditatiemuziek

Hadids ultieme tip voor een heerlijke nachtrust? Meditatiemuziek. Net voor het supermodel onder de dekens kruipt, zet ze haar favoriete afspeellijst op en maakt ze haar hoofd helemaal leeg. ‘Ik ben onlangs begonnen met het luisteren naar meditatiemuziek waardoor ik dieper slaap. Ja, ook al kan ik maar voor vier uur in bed kruipen. Ik bevind me meestal tegen het vierde nummer in dromenland’, vertelt ze aan Teen Vogue.

Salma Hayek: calcium-magnesiumdrankjes
Salma Hayek: calcium-magnesiumdrankjes

Hayeks slaapgeheim bestaat dan weer uit calcium-magnesiumdrankjes drinken. Het drankje heeft dan ook twee voordelen: naast het feit dat je een vreedzame nacht tegemoet gaat, zorgt het drankje ook voor een betere spijsvertering, aldus Salma in een interview met The Cut.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.