Home Lifestyle SINGLE SWIPE: ‘Heel de wereld lijkt plots single’

SINGLE SWIPE: ‘Heel de wereld lijkt plots single’

Er zijn steeds meer singles en volgens de wetenschap zal de groep blijven groeien. Hebben onze vrijgezellen het gevoel dat het steeds 'normaler' is om alleen te zijn?

Singles zijn allang geen uitzonderingen meer, maar dat wil niet zeggen dat ze niet met vooroordelen te maken krijgen. Ze maken het zichzelf moeilijk door kieskeurig te zijn, zijn doodongelukkig, en wanneer ze niet eenzaam in de zetel liggen, hebben ze casual seks met Jan en alleman. Is dat zo?

We legden enkele stereotypische stellingen over het single leven voor aan zij die het het best weten: vrijgezellen. Onze 16 singles swipen links als ze niet akkoord zijn met de stelling, rechts als ze zich er wel in kunnen vinden. Ze verklaren hun standpunt door te vertellen over hun eigen ervaringen en nemen daarbij allesbehalve een blad voor de mond.

Er zijn steeds meer singles. Volgens de wetenschap is tegen 2060 de helft van de Belgen vrijgezel. Merkt ons singlespanel iets van dat groeiende aantal? En van een eventuele normalisering van de singlestatus? We vroegen het hen.

Met dank aan Friday Cowork.

Video: Anke Desmet.
Productie: Eline Debie.

Bekijk ook de andere Single Swipe-video’s: