Home Lifestyle Single all the way: 6 voordelen van single zijn met Kerstmis

Single all the way: 6 voordelen van single zijn met Kerstmis

5. Besteed je maandbudget aan jezelf.

Single Kerstmis

In plaats van een kerstboom te zetten, willen veel vrijgezellen tijdens de feestdagen het liefst in een donker hol kruipen. Niet nodig. Kerst als single is fun!

1. Je past na kerst nog in je kleren

Drie kerstdiners, twee ontbijtsessies en vier keer koffie met taart. Dat staat de meeste singles te wachten tijdens de kerstdagen. Als koppel moet je al die feestelijkheden twee keer doorstaan… En dat allemaal in een tijdspanne van zo’n drie tot vijf dagen. Vaak zijn de laatste stukjes kalkoen nog niet tussen hun tanden uit gepulkt of ze zitten alweer met hun voeten onder een andere tafel terwijl ze een bord tomatensoep leeg lepelen. Met balletjes. En brood. En daar, op dat moment, wil iedereen weer even een strakke buik hebben en single zijn.

2. Het risico op ruzies ligt aanzienlijk lager

Niet alle kerstfeestjes zijn even leuk. Bij veel families ontstaan de meeste vetes zelfs tijdens de kerstdagen. Minder feestjes is minder kans op haren die uitgetrokken of erfenissen die ingetrokken worden. Minder gedoe dus, en minder gedoe is altijd goed.

3. Je kan kussen wie je wil

Tijdens de kerstdagen is er altijd wel iemand die het een goed idee vindt om mistletoe-gewijs ergens een hoopje takken op te hangen en luid te roepen dat er gekust moet worden als iemand dat hoopje takken passeert. In plaats van gefrustreerd te raken van verliefde koppels die hun tong in elkaars keelgat steken en in gedachten hun ogen uit te steken met die takken, kan je er gewoon handig gebruik van maken. Sleur je crush mee naar de mistletoe en doe wat er van je verwacht wordt. Met een excuus.

4. Je kan als single feesten met je framily

Vrienden zijn de familie die je zelf gekozen hebt. Aangezien al je single vriendinnen net zo veel tijd hebben als jij, kunnen jullie samentroepen en een heus familiefeest organiseren. Ga met z’n allen in kersttruien rond de kerstboom zitten en leg er cadeautjes onder die jullie voor elkaar gekocht hebben.

5. Je betaalt je niet blauw aan cadeaus

Als je een lief hebt, zal je zien dat je bij het namen trekken juist uitkomt bij zijn akelige vader die houdt van witte sokken in sandalen of zijn bemoeizieke moeder die halskettingen van piepschuim draagt (been there!). En wat koop je daar in hemelsnaam voor? Juist. Het liefst niets. Het zouden dan ook de slechtst bestede vijftien euro van je maandbudget zijn. Besteed die aan jezelf. Omdat het kan.

6. Je hoeft alleen maar aan jezelf te denken

Weet je nog hoe alle koppels van hot naar her hossen tijdens de feestdagen en hoe ze amper hun eten verteerd krijgen tijdens dat rushen? Besef dan goed dat singles in een meer voordelige positie zitten. Want vrijgezellen hebben eindelijk eens wat tijd om dat boek te lezen, om die achthonderd afleveringen van Friends te herbekijken en tegelijkertijd onze nagels te lakken én een heet bad te nemen. De luxe!

Lees ook: