Home Lifestyle SEX TALK: ‘Heeft stress een impact op mijn vruchtbaarheid?’

SEX TALK: ‘Heeft stress een impact op mijn vruchtbaarheid?’

Seksuoloog Alexander Witpas: ‘Waarschijnlijk hangt het af hoe je fysiek op stress reageert.'

56 ongecensureerde seksvragen die wij voor jullie vroegen aan 8 experten. Geen taboes, geen oordeel, gewoon duidelijke antwoorden: that’s Flair.

Ik ben een enorme stresskip en heb schrik dat ik daardoor nooit zwanger zal raken. Kan stress een impact hebben op mijn vruchtbaarheid?

Seksuoloog Alexander Witpas: ‘Of stress een invloed heeft op je vruchtbaarheid is niet zo duidelijk. Er zijn onderzoeken die daarop wijzen, maar er zijn ook studies die weinig of geen verband vaststellen. Waarschijnlijk hangt het af hoe je fysiek op stress reageert. Als stress ervoor zorgt dat je weinig slaapt, veel rookt en drinkt, medicatie moet nemen, ongezond eet, veel ruziemaakt met je partner en je je suf piekert, dan is dat natuurlijk niet bevorderlijk. Hoe dan ook kan het geen kwaad om wat extra vaardigheden aan te leren die je beter doen omgaan met stress. Niet alleen voor wanneer je zwanger wil worden, maar ook voor wanneer je al zwanger bent of wanneer je een kind hebt en zelfs gewoon om in het algemeen wat meer rust in je leven te hebben.’

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.