Home Lifestyle KIJKTIP: 9 documentaires en shows die je reishonger stillen

KIJKTIP: 9 documentaires en shows die je reishonger stillen

© Netflix & VRT NU

Let’s face it: we hebben al toffere zomervakanties en vooruitzichten gehad, máár dat wil niet zeggen dat we onze wanderlust on hold moeten zetten. Integendeel, er zijn een heleboel manieren om tóch op reis te gaan, zélfs als het buiten geen tropisch weer is. Je kan een stapel reisboeken inslaan, op zoek gaan naar virtuele manieren om naar het buitenland te reizen of gewoon een aantal inspirerende documentaires bingewatchen!

Reizen Waes

Durfal Tom Waes gaat in het bekende Eén-programma ‘Reizen Waes’ op zoek naar vakantiebestemmingen met een hoek af. Zo ervaart hij in seizoen 1 de waanzin van de Turkmeense dictatuur, gaat hij in seizoen 2 op zoek naar de ‘Magic Bus’ en trekt hij in seizoen 3 naar het desolate Sierra Leone. En geloof het of niet, maar élke bestemming die hij van zijn bucketlist afvinkt heeft wel iets moois en unieks in petto.

Je kan alle seizoenen van ‘Reizen Waes’ bekijken op VRT NU.

Dark Tourist

Journalist David Farrier is dan weer de Tom Waes van Nieuw-Zeeland. In de Netflixreeks ‘Dark Tourist’ gaat hij op zoek naar onbekende regio’s met een unieke en meestal macabere twist. Zo zwemt hij in Kazachstan in een meer dat gevormd werd na een nucleaire explosie, ontmoet hij in Colombia de huurmoordenaar van Pablo Escobar en bezoekt hij een extreem spookhuis in de VS. Wat de reeks zo speciaal maakt, is dat hij op elke bestemming maximum 15 minuten blijft en daarna doortrekt naar een volgende locatie.

Je kan ‘Dark Tourist’ bekijken op Netflix.

Pedal the World

Fiets – vanuit je zetel weliswaar – 365 dagen lang mee met Felix Starck en doorkruis samen met hem 22 landen dankzij de prachtige beelden die je in de documentaire te zien krijgt. Zie met je eigen ogen hoe hij de regen trotseert, een kapotte fietsspaak repareert en zijn frustraties uit tijdens een tocht van meer dan 5000 mijl door drie verschillende continenten. Wie houdt van prachtige landschappen, een emotionele verhaallijn en een stevige portie avontuur moet de reeks nu bingen!

Je kan ‘Pedal the World’ bekijken op Netflix.

Dwars door Oceanië

En voor wie het nog niet wist, we hebben ook onze eigen Felix Starck: Wouter Deboot. Hij trok voor het Eén-programma ‘Iedereen beroemd’ met de fiets dwars door Oceanië en ging er al trappend op zoek naar de allermooiste natuurpareltjes van het land. Onderweg ervaart hij hoe gastvrij de Australiërs zijn, hoe de inwoners opkijken naar hun rijke geschiedenis en wat het continent zo anders maakt dan Europa. In totaal legde hij meer dan 7.000 (!) kilometer af.

Je kan ‘Dwars door Oceanië’ bekijken op VRT NU.

Expedition Happiness

De Duitse avonturier Felix Starck heeft trouwens nog een prachtige documentaire op zijn naam staan. Ga samen met hem, zijn muzikale lief en hun hond op zoek naar geluk. In ‘Expedition Happiness’ rijden ze met een oude omgebouwde schoolbus van Alaska naar Mexico langs de Pacific Coast Highway. Laat je omverblazen door de prachtige landschappen waar ze onderweg op stoten, hun artistieke manier van reizen en het optimisme waarmee ze al hun reisproblemen telkens weer van de kaart vegen.

Je kan ‘Expedition Happiness’ bekijken op Netflix.

Down to Earth with Zac Efron

In ‘Down to Earth with Zac Efron’, een nieuwe reeks die sinds 10 juli op Netflix staat, reist de acteur de wereld rond op zoek naar gezonde, duurzame manieren om te leven. En we hoeven er waarschijnlijk niet bij te zeggen dat hij er heel goed uitziet terwijl hij dat doet…

Je kan ‘Down to Earth with Zac Efron’ bekijken op Netflix.

‘Street Food: Asia’ en ‘Street Food: Latin America’

Opgelet, de docushows ‘Street Food: Asia’ en ‘Street Food: Latin America’ kijk je maar beter niet wanneer je honger hebt. In de shows ontdek je hoe de lokale chefs hun traditionele (wereld)gerechten op tafel zetten en leer je hoe je zelf de lekkerste taco’s kan bereiden. De documentaires werpen een licht op de erbarmelijke omstandigheden waarin de koks van sommige (top)restaurant hun eten moeten bereiden en tonen aan dat je heus geen tafeltje in een driesterrenrestaurant moet reserveren om delicatessen op je bord te vinden.

Je kan ‘Street Food: Asia’ en ‘Street Food: Latin America’ bekijken op Netflix.

Jack Whitehall: Travels with My Father

Komiek Jake Whitehall overtuigt zijn vader Michael om samen op enkele onwaarschijnlijke avonturen te gaan die hen beiden uit hun comfortzone dwingen. Hun verschil in smaak veroorzaakt enkele interessante (en vaak grappige) meningsverschillen, maar de twee ontdekken al snel dat de meest vreemde reizen hun band kunnen versterken. ‘Jack Whitehall: Travels with My Father’ telt intussen al drie seizoenen.

Je kan ‘Jack Whitehall: Travels with My Father’ bekijken op Netflix.

De Colombus

In het Eén-programme ‘De Colombus’ trekt Wim Lybaert met enkele BV’s op avontuur. Hij is de chauffeur en gastheer van dienst en praat, terwijl hij met zijn omgebouwde bus door de mooiste regio’s trekt, openhartig met zijn gasten over hun jeugd, carrière en toekomst.

Je kan alle seizoenen van ‘De Colombus’ bekijken op VRT NU.

[td_smart_list_end]

Beelden: © VRT en Netflix

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.