Home Lifestyle BEWEZEN: seks maakt ons wel degelijk slimmer

BEWEZEN: seks maakt ons wel degelijk slimmer

Je weet wat te doen vanavond!

Bedgeheimen
© Shutterstock

Vergeet die zenuwslopende kruiswoordraadsels en ingewikkelde sudoku’s! Wie écht slimmer wil worden, duikt vanavond maar beter onder de lakens met zijn partner. Onderzoekers uit Australië hebben namelijk ontdekt dat ons geheugen er sterk op vooruit gaat als we regelmatig stomende seks hebben. Je weet dus wat je te doen staat vanavond…

Van dat etentje bij je schoonouders tot het ophalen van de was: ook wij schrijven nu al talloze dingen op ons hand neer in de hoop ze maar niet te vergeten. En aangezien ons geheugen er met de jaren steeds meer op achteruit zal gaan, is de tijd nu rijp om het zoveel mogelijk te trainen. Hoe dan? Wat dacht je van een stevige vrijpartij met je partner? Jawel, de Universiteit van Wollongong in Australië heeft een onderzoek uitgevoerd waaruit bleek dat het kortetermijngeheugen van mensen boven de vijftig een stuk beter was als ze een actief seksleven hadden. Maar vergis je niet: ook de emotionele band met je partner lijkt van groot belang te zijn.

Maar liefst 6.016 mannen en vrouwen boven de vijftig namen deel aan het onderzoek. Zij moesten in 2012 een geheugentest afleggen en een reeks vragen over hun seksleven en gezondheid beantwoorden. Twee jaar later werden de proefpersonen gevraagd dit opnieuw te doen en dat leidde tot een opmerkelijk resultaat. Over het algemeen ging het geheugen van alle deelnemers er iets op achteruit, maar zij die een actief seksleven én een sterke emotionele band hadden, scoorden beduidend beter dan zij die niet zo actief in bed zijn. Kleine kanttekening: enkel ons kortetermijngeheugen wordt beïnvloed door seks, het langetermijngeheugen niet. Maar ach, alle redenen om vaker seks te hebben zijn prima, toch?

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.