Home Lifestyle Food MUST DO: doe mee aan de grootste plasticvrije aperitief ooit

MUST DO: doe mee aan de grootste plasticvrije aperitief ooit

© Unsplash

Een lekkere aperitief, daar zeggen wij zelfs tijdens de werkweek geen neen tegen. Het zonnetje vráágt deze week gewoon om een heerlijk verfrissende zomercocktail en smakelijke hapjes. En aangezien we deze week van een dagje vrijaf kunnen genieten, is er geen beter moment om een aperitief te organiseren. Daar denken de initiatiefnemers van Mei Plasticvrij net hetzelfde over.

Ze willen aanstaande donderdag 21 mei, Hemelvaartsdag, de grootste plasticvrije aperitief ooit organiseren. Een aperitief staat volgens hen nog net iets te vaak gelijk aan wegwerpplastic (denk: borrelnootjes in een plastic tonnetje, rietjes en bladerdeeghapjes die eerst in karton en dan nog eens in plastic verpakt zitten). Daar willen ze nu verandering in brengen en daarom roepen ze op om een aperitief zónder wegwerpplastic te organiseren voor je coronabuddies.

Schol zonder brol

Met de slogan ‘Schol zonder brol‘ hopen ze heel Vlaanderen warm te maken voor het evenement. Op hun website delen ze toffe en lekkere tips om zelf aan de slag te gaan en plasticvrije hapjes, snacks en drankjes op tafel te toveren. Daarnaast roepen ze iedereen massaal op om op 21 mei foto’s te delen van een plasticvrije apero met de hashtags #scholzonderbrol en #meiplasticvrij én je eigen plasticvrije receptjes te delen op de Facebookpagina van het evenement.

View this post on Instagram

???? Nog een goeie week en het is zover: het grootste plasticvrije aperitief ooit. Néé, NIET met dertig man. Braaf zijn. Met eigen gezin + maximum uw coronabubbel vriendjes. Op 1,5m afstand. Safety first. . ??? Apero is hét moment waarvoor je in plastic verpakte hapjes in huis haalt: chips, borrelnootjes, dipsausjes. Dat kan anders, vinden wij. . Ook wie een maand Mei Plasticvrij te moeilijk vindt, willen we één dag meekrijgen. Dus nodig vrienden, familie en buren uit! ?? . Waar? Op onze Facebook event page (zie link in bio) of met #scholzonderbrol . Wij delen receptjes. En jij ook! Want… ? Het leukste hapjesrecept wint een kookboek van @emptythefridge ? Het leukste drankrecept wint een @sodastreambe bruiswatertoestel. Yeay! . ? Ook de HORECA mag afhaal-apero aanbieden. Want wij vinden het niét tof dat ze nog steeds hun deuren moeten sluiten. Enige voorwaarde? De afhaal is plasticvrij. Ah ja. ? Schol! ? . Wie doet mee? Laat het ons weten in de comments! ???

A post shared by Mei Plasticvrij (@mei.plasticvrij) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Geen zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Erg begrijpelijk, en daarom vragen de initiatiefnemers van Mei Plastivrij om bij de lokale horeca je hapjes te bestellen óp voorwaarde dat die plasticvrij zijn, natuurlijk. Het is dan weer aan jou om die draagtas niet te vergeten. ?

Meer Mei Plasticvrij: