Home Lifestyle De ‘shmile’-pose is de nieuwste trend op Instagram

De ‘shmile’-pose is de nieuwste trend op Instagram

Al die mislukte foto's van vroeger zijn plots heel hip.

© photo barbora polednov & fernando brasil

We zagen al heel wat populaire poses op Instagram passeren: de ‘bambi’, de ‘migraineaanval’ of de ‘barbie feet’. In 2019 zullen ‘shmile’-foto’s je feed domineren.

We zijn nog geen twee weken ver in het nieuwe jaar of er is al een nieuwe Instagrampose ontstaan. Opnieuw nemen fashionista’s en it girls van over de hele wereld massaal dezelfde houding aan op hun foto’s. Ze lachen breed, maar houden daarbij hun ogen dicht. De pose kreeg daarom de naam ‘shmile’, verwijzend naar ‘shut eye smile’ of lachen met gesloten ogen.

Minder rimpels

Het geeft de indruk dat je enorm aan het genieten bent van het moment. Dergelijke populaire poses hebben natuurlijk allemaal hetzelfde doel, en dat is: nóg beter op foto’s staan en dus nóg meer likes scoren. Bij de ‘shmile’-houding zouden de lijntjes en rimpeltjes aan de zijkant van je gezicht, naast je ogen, minder zichtbaar worden als je lacht.

View this post on Instagram

we’ve traveled lives together

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Wij onthouden vooral dat het niet meer zo erg is om per ongeluk met je ogen toe op een foto te staan. Mama: ‘Je ogen zijn dicht!’ Wij: ‘Dat is de bedoeling, ma!’ Bovendien zie je zo ook veel beter onze oogmake-up waarvoor we al die tijd in de badkamer spendeerden.

View this post on Instagram

merry christmassss xx

A post shared by maddiegirl (@maddieziegler) on

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.