https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Film Scarlett Johansson klaagt Disney aan vanwege streamingrelease ‘Black Widow’

Scarlett Johansson klaagt Disney aan vanwege streamingrelease ‘Black Widow’

De filmstudio reageerde ondertussen op de klacht: 'De rechtszaak is vooral triest en verontrustend.'

black widow
© 2021 Disney and its related entities. All rights reserved.

‘Black Widow’, de nieuwe Marvel-film met Scarlett Johansson (36) in de hoofdrol, is sinds begin juli uit in de bioscoop en stond vrijwel meteen ook al op Disney+, onder VIP-toegang weliswaar. De actrice die de rol van Natasha Romanoff vertolkt, klaagt Disney nu aan voor dat laatste.

Scarlett Johansson kruipt voor ‘Black Widow’ opnieuw in de huid van Natasha Romanoff, het personage dat dit keer centraal staat in Marvels nieuwe film. De film is sinds 7 juli al te zien in de filmzalen, en is sinds twee dagen na die release ook te streamen op Disney+ met VIP-toegang voor 21,99 euro extra.

Maar daar is de 36-jarige actrice niet tevreden over. Ze klaagt Disney aan voor contractbreuk vanwege het vroegtijdig releasen van de film voor het kleine publiek. E! News schrijft dat volgens Scarletts team Disney en zij nochtans waren overeengekomen dat er een exclusieve release in de filmzalen zou plaatsvinden en dat haar salaris deels gebaseerd was op de box office-prestaties. Volgens BBC had ze dus begrepen dat er een traditionele tijdspanne (normaal is dat drie maanden) zou zitten tussen de bioscooprelease en de streamingrelease en zou ze volgens bronnen zo vijftig miljoen dollar verloren zijn.

E! News kreeg officiële rechtsdocumenten in handen waarin onder andere het volgende staat te lezen. ‘Naar informatie en overtuiging zag Disney gedeeltelijk de mogelijkheid om zijn abonnementsservice te promoten met behulp van de film en Ms. Johansson, om zo nieuwe betalende maandelijkse abonnees aan te trekken, bestaande abonnees te behouden en Disney+ als een must-haveservice neer te zetten in een toenemende competitieve markt.’

‘Triest en verontrustend’

Een woordvoerder van Disney reageerde volgens E! ondertussen op de klacht: ‘De rechtszaak is vooral triest en verontrustend en heeft een ongevoelige minachting tegenover de gruwelijke en langdurige wereldwijde effecten van de COVID-19-pandemie.’ Volgens het filmbedrijf hebben ze in tegenstelling tot wat Scarletts team beweert, wél voldaan aan haar contract en meer. ‘Bovendien heeft de release van “Black Widow” op Disney+ met Premier Access haar vermogen om extra compensatie te verdienen aanzienlijk verbeterd bovenop de twintig miljoen dollar die ze tot nu toe heeft ontvangen.’

Sinds de coronapandemie gebeurt het wel vaker dat een film vrijwel meteen op de streamingdienst verschijnt onder VIP-toegang. Dat was ook het geval bij ‘Cruella’ en bij ‘Jungle Cruise’.

Lees ook: