Home Lifestyle Sam Smith lost videoclip voor nieuwe single ‘To Die For’ én onthult...

Sam Smith lost videoclip voor nieuwe single ‘To Die For’ én onthult releasedatum van derde album

'Deze single is voor alle eenzame harten op Valentijnsdag', aldus de Britse singer-songwriter.

Sam Smith
© Universal Music

Na een samenwerking met Normani en een cover van Donna Summers ‘I Feel Love’ is Sam Smith terug met nieuw solowerk. De 27-jarige Britse singer-songwriter onthulde vandaag niet alleen de releasedatum van hun* derde album ‘To Die For’, maar liet ook meteen de videoclip van de titeltrack op de wereld los.

‘To Die For’ opent met een sample uit de cultfilm ‘Donnie Darko’ uit 2011, waarna de piano en strijkers hun intrede doen. ‘I just want somebody to die for’, zingt een melancholische Smith in hun nieuwste single.

‘Deze single is voor alle eenzame harten op valentijn’

Het is niet toevallig dat ‘To Die For’ – de titeltrack van hun derde en gelijknamige album – op valentijn op de wereld wordt losgelaten. ‘Ik schreef dit nummer in Los Angeles toen ik liefdesverdriet had en mezelf opnieuw ontdekte’, liet de Britse singer-songwriter via een statement weten. ‘Deze is voor alle eenzame harten op Valentijnsdag.’

Als extra valentijnscadeautje onthulde Smith ook de releasedatum van hun nieuwe album: ‘To Die For’ komt uit op woensdag 1 mei.

*De 27-jarige Smith liet in september vorig jaar weten voortaan als non-binair door het leven te gaan. Wanneer men verwijst naar non-binaire personen worden de gebruikelijke voornaamwoorden vervangen door ‘die’ en ‘hun’.

Nog meer muzieknieuws: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.