Home Lifestyle Body Plussizemodel Romy Schlimbach geeft self-love-tips: ‘Accepteer ook het lichaam van anderen’

Plussizemodel Romy Schlimbach geeft self-love-tips: ‘Accepteer ook het lichaam van anderen’

'Dikke mensen leven continu met de angst om beoordeeld te worden. Als ik frietjes eet in het openbaar, zie ik mensen meteen kijken.'

Romy Schlimbach
© DIMITRI LOWETTE voor Flair

Wat als we nu eens écht werken aan ons zelfvertrouwen en ons eigen lichaam – hoe moeilijk dat ook lijkt – eindelijk leren aanvaarden? Bodydiversiteitsactiviste én plussizemodel Romy Schlimbach geeft ons alvast het goede voorbeeld en vertelt waarom van onszelf houden zo belangrijk is.

Romy Schlimbach (25) woont in Antwerpen en is maatschappelijk werker. Ook werkt ze als plussizemodel en strijdt ze als activiste voor meer bodydiversiteit. Ze neemt regelmatig deel aan evenementen waarbij deelnemers met verschillende looks in lingerie op straat defileren om meer diversiteit in de modewereld en maatschappij te promoten. Hear, hear Romy!

‘Eerlijk? Ik vind goede voornemens depri­merend. Dat je eerst tien kilo moet afval­len en dan pas dingen kan bereiken, is de grootste leugen die je jezelf kan wijsma­ken. Je gewicht houdt je niet tegen, maar je zelfbeeld wél. Ik ben misschien dikker, maar ik heb wel meer zelfvertrouwen dan ooit tevoren. De bodydiversiteitbeweging heeft me het duwtje in de rug gegeven dat ik nodig had. Als kind was ik altijd de mollige, want ik was dikker dan de andere kindjes. Ik voelde me erg onbegrepen en in de media waren er geen rolmodellen om naar op te kijken. Dankzij de op­komst van bodydiversiteit kwam ik vijf jaar geleden op sociale media plots wél vrouwen tegen die eruitzagen zoals ik. Nu probeer ik zelf een voorbeeld te zijn voor andere meisjes en deel ik mijn tips en tricks met plezier.’ (lees verder onder de Instagrampost)

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.