Home Lifestyle Food MUST DO: met deze 11 tips creëer je een restaurantgevoel in je...

MUST DO: met deze 11 tips creëer je een restaurantgevoel in je kot

Wij zorgen voor het eten, deze week bij je Flair!

diner
© Ksenia Chernaya via Pexels

Mis jij het op restaurant gaan ook zo? Flair verzacht de pijn, want met deze tips haal je het restaurant gewoon in huis!

1. Bekijk het positief

Je kan niet naar je favoriete restaurant, maar dat haal je na de lockdown dubbel en dik weer in. Support your locals, right? Nu bekijk je het gewoon on the bright side: je geeft minder geld uit, drinkt de wijn die jij het allerlekkerst vindt, hoeft niet te discussiëren over wie er bobt én krijgt geen rekening achteraf.

2. Dek je tafel restaurantwaardig

Al ga je nooit eten in restaurants waar ze tafellinnen gebruiken, doe dat thuis wel. Met een tafellaken heb je eens een andere ondergrond dan je normale keukentafel, én het voelt meteen chic aan. Leg ook servetten neer.

3. Zet veel glazen klaar

Een voor water, een (of twee) voor wijn. Ook al gebruik je ze niet (yay, minder afwas!), het voelt wel meer restaurant-ish aan.

4. Verander je verlichting

Laat de lamp boven je eettafel eens uit en zet gewoon heel veel kaarsen op tafel. Zo creëer je een andere vibe, die je meer doet denken aan een restaurant dan aan thuis.

4. Stel je playlist vooraf samen op Spotify

Zo hoef je tijdens het eten niet op te staan om dat ene irritante liedje af te zetten. Foodmaker heeft bijvoorbeeld een heel fijne playlist op Spotify: ‘Living on the vedge’.

5. Praat eens goed bij

‘Op restaurant’ krijg je eindelijk de kans om eens goed bij te praten. Want thuis blijkt dat in de praktijk soms best moeilijk. Eet aan tafel (níét voor de tv) en doe aan een digital detox door je smartphone in een la te leggen en die dicht te laten tot jullie date night over is.

6. Stop de kids in bed

Hebben jullie kinderen? Eet dan samen met hen op een vroeger tijdstip (jij een kopje soep, zij een bord spaghetti) en plan je tête-à-tête wanneer zij in bed liggen. Zo is je ergste honger gestild en kan jij – fingers crossed – in alle rust eten.

7. Take it easy!

Uitgebreid koken kan ontspannend werken, maar voor dat échte restaurantgevoel ga je voor een ‘beentjes onder tafel schuiven’-ervaring. Laat eten thuis bezorgen, zodat je het alleen nog maar hoeft op te warmen. Zo kan je ineens dat stresserende supermarktbezoek van je to-dolijst schrappen.

8. Make it fancy

Kom helemaal in de uitgaansmood: doe je make-up en trek je mooiste jurk aan. Sloffen of hoge hakken eronder? Dat kies jij!

9. Ga voor goed

Als je uit eten gaat, verwacht je dat de maaltijd lekkerder is dan gemiddeld, dus leg je lat voor je home-etentje net zo hoog. Vergeet diepvries- of magnetronmaaltijden die naar niks smaken en vol zout en suiker zitten. De kant-en-klare gerechten uit de Dinner For Two Vedge Bag van Foodmaker staan in geen tijd op tafel en zijn gezond (zonder kunstmatige bewaarmiddelen, smaakstoffen of geraffineerde suikers), verantwoord (met zo veel mogelijk groenten en kruiden van hun eigen biovelden) én superlekker (getest én goedgekeurd door de redactie). Je kan zelfs kiezen voor een vegan box. Een greep uit het aanbod: moussaka, falafel met couscous of lasagne bolognese.

10. Laat die afwas staan

Is je etentje afgelopen? Zet je afwas dan op het aanrecht, maar laat die lekker wachten tot de dag erna.

11. Een Flair in huis halen

Deze week vind je bij je Flair een bon waarmee je de Foodmaker Vedge Bag Dinner For Two (naar keuze: vegan of klassiek) kan bestellen voor maar ­29,90 euro, met daarin zes gerechten voor twee personen. Je krijgt er een waardebon van ­5 euro bovenop om nadien in een van de Foodmakerrestaurants te spenderen (normale waarde van het pakket = ­49,90 euro). Actie en voorwaarden: zie flap rond je Flair van deze week. Smakelijk!