Home Lifestyle Body 4 dingen die je verkoudheid erger maken dan ze al is

4 dingen die je verkoudheid erger maken dan ze al is

Loop jij na meer dan een week nog te snotteren?

thee
© Louis Hansel via Unsplash

Last van een verkoudheid? Je bent heus niet alleen. Gemiddeld worden we zo’n twee tot drie keer per jaar verkouden en hebben we drie tot vijf dagen last van dit vervelende winterkwaaltje. Merk je alleen dat je er na een week of langer nog niet helemaal vanaf bent? Dan maak je het vaak (onbewust) erger dan het al is. Hier zijn 4 dingen om in je achterhoofd te houden!

Je sport te intensief

Natuurlijk hoef je niet plat in de zetel te gaan liggen als je verkouden bent, maar jezelf wat meer inhouden tijdens het trainen, is dan weer geen slecht idee. Ga bijvoorbeeld maar een halfuurtje sporten in plaats van uur of neem iets minder gewicht dan je normaal gezien zou doen.

Je slaapt niet lang genoeg

Sowieso zou je minstens zeven tot acht uur moeten slapen per dag. Helaas lukt dit niet altijd, maar wanneer je ziek bent, is het belangrijk om op tijd onder de wol te kruipen. Als je niet genoeg of slecht slaapt, werkt je immuunsysteem niet optimaal en heb je bijgevolg langer nodig om te recupereren.

Je drinkt een tikkeltje te veel alcohol

Als je last hebt van een verkoudheid wil je alcohol liefst vermijden. Het komt je immuunsysteem niet ten goede en het heeft ook een uitdrogend effect op je lichaam. Ook kunnen een paar drankjes invloed hebben op je nachtrust, wat op zijn beurt ook belangrijk is om je snel weer beter te voelen.

Je drinkt niet voldoende

Wanneer je ziek bent, is het belangrijk om voldoende te drinken. Vooral water is belangrijk, maar je kan tussendoor ook eens kiezen voor een tas thee of een kom soep.

Lees ook: