Home Lifestyle Relatie STRAF: 1 op 3 Belgische vrouwen wil geen partner met een andere...

STRAF: 1 op 3 Belgische vrouwen wil geen partner met een andere politieke overtuiging

Zou jij afknappen op een lief dat op een andere partij stemt?

Shutterstock

Zondag 14 oktober trekt heel België naar de stembus, maar uit een enquête van de Belgische app Twoo blijkt dat 44% van de vrouwen in ons land politiek niet eens interessant vindt. Wél vinden we het belangrijk dat onze partner dezelfde politieke overtuiging heeft.

De Belgische social app Twoo vroeg zich af hoe de Belgen de verkiezingskoorts ervaren en voelden daarom zo’n 8.950 landgenoten aan de tand over politiek.

Wat blijkt? Amper 14% van de Belgische bevolking vindt politiek interessant. De rest van de Belgen is er absoluut niet in geïnteresseerd (40%) of enkel in bepaalde gevallen (46%).

Hoewel de verkiezingen voor de deur staan, vindt amper 14% van de Belgische bevolking politiek interessant.

Mannen (36%) tonen meer interesse in politiek dan vrouwen (44%). Zo vindt 71% van de mannelijke Belgen het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nationale politiek, terwijl dat bij vrouwen maar 62% is.

Wel neemt de interesse in politiek toe naarmate de ouderdom. Waar amper 10,2% van de 18- tot 24-jarigen aangeeft politiek interessant te vinden, is dat bij de zestigplussers al 23,4%.

8% voelt zich niet slim genoeg voor intellectuele gesprekken

Hoewel de verkiezingen voor de deur staan, is politiek niet meteen ons favoriete gespreksonderwerp. Amper 29,3% van de Belgen vindt het leuk om te discussiëren over politieke onderwerpen. Ook hier zijn de Belgische mannen (34,3%) iets enthousiaster dan vrouwen (24,2%).

De reden waarom is heel simpel: 23,6% van de Belgen vindt de gesprekken saai of zelfs irritant. 8% van de Belgen voelt zich dan weer niet slim genoeg om zulke intellectuele conversaties te voeren.

1 op 3 vrouwen wil geen partner met andere politieke overtuiging

Frappant is dat politiek voor onze landgenoten best een grote rol speelt binnen een relatie. Hoewel we het er ook met onze partner niet graag over hebben – 53,3% vindt zulke gesprekken namelijk te saai of te persoonlijk – hechten we toch belang aan zijn of haar politieke overtuiging.

‘27% van de Belgen zou niet kunnen samen zijn met iemand met een andere politieke overtuiging’, weet Lien Louwagie, woordvoerder van Twoo. Vrouwen blijken op dit vlak strenger dan mannen. Zo ziet 1 op 3 (33,4%) vrouwen het niet zitten om samen te zijn met iemand die op een andere partij stemt, terwijl dat percentage bij mannen maar op 20,9% ligt.

Nog meer nieuws:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.