Home Lifestyle Van de jurk tot het weer: 9 redenen om te trouwen in...

Van de jurk tot het weer: 9 redenen om te trouwen in de winter

7. Wanneer je in de winter trouwt, is de kans klein dat je voor de locatie van je dromen een plaatsje zal moeten reserveren op de wachtlijst.

© Elke Van den Ende

Nog niet zo lang geleden was trouwen in de winter not done. Vandaag zijn er steeds meer koppels die hun jawoord geven in een sneeuwlandschap. Niet overtuigd? Wij lijsten 9 redenen op waarom winter weddings net wél leuk zijn. Nathalie en Malicia, eigenaars van de Brusselse bruidsboetiek Love, Sweet, Etc., zijn alvast helemaal akkoord.

1

De jurk

‘Hoewel bij bruidsmode de focus vooral op zomerjurken ligt, zijn er tal van collecties waarin ook winterbruiden hun gading zullen vinden’, weet Nathalie van Love, Sweet, Etc.. ‘Denk aan jurken met lange mouwen, kanten applicaties of een dubbele stof.’

Verkies je een blote rug? Niet getreurd. ‘Een blote rug in de winter kan perfect’, meent collega Malicia. ‘We raden aan om te opteren voor een model met lange mouwen.’ Op die manier wordt je look niet te bloot.

.

4

Tijdswinst

Als je in de winter trouwt – in België – ben je genoodzaakt je huwelijk binnen te organiseren. Je kan dat jammer vinden, maar tegelijkertijd bespaart één enkele opstelling je ook een hele hoop tijd, geld én stress. Hoera!

.

5

De gezellige sfeer

Bij een winter wedding denken wij meteen aan kaarsen, een haardvuur en misschien zelfs een vuurkorf om s’mores boven te roosteren.

Mochten je genodigden het koud krijgen, kan je hen grote, zachte plaids geven om zich mee te verwarmen. Laat ze personaliseren en je hebt meteen een origineel aandenken.

.

6

Iedereen is van de partij (pt. 1)

Wanneer je in de zomer in het huwelijksbootje stapt, is de kans groot dat de helft van je vrienden en familie op vakantie zijn. In de winter is de kans kleiner dat je geliefden in het buitenland vertoeven en mag je dus op een grotere opkomst rekenen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

.

7

Iedereen is van de partij (pt. 2)

Wie ook meer tijd zal hebben voor je huwelijk zijn je leveranciers zoals de cateraar en florist, maar ook de dj en de fotograaf.

Bovendien is de kans klein dat je op een wachtlijst moet voor de locatie van je dromen. We zeiden toch dat het loont om in de winter te trouwen?

.

Benieuwd hoe zo’n winter wedding eruit kan zien? Delphine & Jeremy trouwden deze lente in Oostenrijk. Bekijk hier hun trouwalbum.

Nog meer leesvoer voor liefhebbers van de winter wedding: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.