Home Lifestyle Body 5 redenen om deze zomer de fiets te nemen

5 redenen om deze zomer de fiets te nemen

5. Van fietsen zou je slimmer worden.

Fiets
© Getty

Niets zo leuk als in de zomer de fiets nemen richting die gezellige barbecue, dat ene terrasje of dat zoveelste ijsje. Dit zalige weer is niet alleen het perfecte excuus om de auto te laten staan en een beetje aan het milieu te denken, fietsen heeft ook nog tal van andere voordelen. Hier zijn 5 redenen om je fiets deze zomer nog van stal te halen.

1

Gezond lijf

Elke dag fietsen zorgt er uiteraard voor dat je calorieën verbrandt, dat is geen verrassing. Tegelijkertijd verhoogt het je uithoudingsvermogen en zal je je op termijn fitter voelen. Maar wist je dat het ook je figuur sterk zal verstevigen? De trapbeweging zorgt voor een goede bloedsomloop in je billen en dat resulteert op zijn beurt weer in een strakke derrière. Daarnaast verbetert fietsen ook nog eens je weerstand, #healthylife!

2

Big spender

Door de auto te laten staan, zorg je niet alleen voor je lichaam maar houd je het ook beschaafd in je portemonnee. De kosten die komen kijken bij het onderhouden van een eigen wagen stapelen zich al vaak snel op. Dat geld weet jij vast beter te besteden (halloooo handtas die al een eeuwigheid naar je staat te lonken vanuit de etalage!). Je werkt te ver om de fiets te nemen en een elektrische fiets past net niet binnen jouw budget? Neem het openbaar vervoer en schakel daarna over op een fietsservice zoals JUMP in Brussel (elektrische fietsen waarmee je prima de hoogteverschillen in onze hoofdstad kan trotseren) of de typische rode Velo-fietsjes in Antwerpen bijvoorbeeld.

3

(Zonne)straal

Wanneer het goed weer is en je de fiets op springt, denk je er vaak niet aan dat je je ook blootstelt aan vitamine D. Smeer je dus telkens goed in voor je de deur uitgaat. Ja, ook je gezicht en nek! Dankzij die vitamine D versterkt je immuunsysteem en ook je botten, maar daarnaast levert het ook een zomers kleurtje op.

4

Stressvrij bewegen

Fietsen na een drukke dag doet extra deugd. Je gaat je beter voelen dankzij de hoeveelheid zuurstof die je binnenkrijgt en de beweging zorgt ervoor dat je je gedachten kan verzetten. Werkgerelateerde stress ben je dus zo kwijt na een fietstochtje, in tegenstelling tot die ellenlange files waarin je terechtkomt met de auto.

5

New Einstein in town

Last but not least: fietsen maakt van jou de volgende Einstein. Of toch bijna. Een paar fietsuren in de benen zou je wél slimmer maken. We besparen je de wetenschappelijke uitleg, maar het komt neer op het volgende: fietsen zorgt voor hersenactiviteit en dat zorgt voor de aanmaak van hersencellen. Het zuurstofgehalte in je hersenen neemt toe et voilà, jij hebt naast een fysiotraining ook een neurotraining achter de rug. Van een win-winsituatie gesproken!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.