Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
slaatjes recepten
© Anna Tukh via Pexels

Kies jij voor de halloumisalade, een slaatje met perzik en burrata of caesarsalade met hummus?

19 recepten die bewijzen dat een slaatje niet saai hoeft te zijn

Evi Van Houdt

Nu we deze week opnieuw mogen genieten van het zonnetje, snacken we met deze warmere temperaturen naar frisse maaltijden. Enter: slaatjes! En nee, die hoeven écht niet saai of té gezond te zijn. Deze kleurige en overheerlijke recepten bewijzen dat nog maar eens. Merci, TikTok!

Een slaatje is lang niet iets waar we elke dag zin in hebben, maar we moeten toegeven dat het met warmere temperaturen écht kan smaken. Deze heerlijke receptjes hebben we gespot op TikTok en doen ons onmiddellijk watertanden. Geen saaie slaatjes meer voor ons!

Slaatje met BBQ pulled chicken

@everything_delish

I eat this everyday 🤤 #salad

♬ love nwantinti (ah ah ah) – CKay
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Slaatje met geroosterde kikkererwten en feta

@lindseycklein

A restaurant worthy salad 🥗 #saladrecipes #easylunchideas #privatechef #salad #easyrecipe #fyp #healthyrecipe #quickrecipes #momsoftiktok

♬ Darling – Trees and Lucy
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Halloumislaatje met quinoa

@kateelisabethh

saw this girl make it and i had to recreate omg its my new fave

♬ GIVE IT TO ME X LONDON BRIDGE – ALTÉGO
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Mangoslaatje

@kauscooks

Summer Salad 🥗 #summersaladrecipe #saladrecipe #mango #saladinspo

♬ Sweet Sunset – Tollan Kim & dulai
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Griekse salade met fetasaus

@michaelfinch

#greeksalad

♬ girls like me don’t cry (Sped Up) – thuy
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Pikante komkommersalade

@thrivingonplants

Chinese Cucumber Salad 🥒 This is one of my all time fav childhood dishes that I grew up eating and it’s by far the tastiest salad ever! To be completely honest I much prefer the usual method of bashing the cucumber (lol) and roughly chopping it but this is a super fun way to serve it if you’re bothered! Ingredients 2 large or 3 medium cucumbers Sea salt 1.5 tbsp black vinegar 1 tbsp soy sauce 1 tsp sesame oil 2 tsp liquid sweetener or sugar 2 cloves garlic, minced Chilli oil, to taste Pinch of sesame, to garnish 1. Wash your cucumbers then slice off the ends. Place between a pair of wooden chopsticks and slice in an angle all the way down. Flip and repeat. 2. Put into a bowl and sprinkle some salt over to draw out any excess moisture. Set aside for 5 mins then rinse and drain well. Alternately, you can skip this step and simply marinade your cucumber in the prepared sauce and keep in the fridge until you’re ready to serve. 3. In another bowl, add in the vinegar, soy sauce, sesame oil, sweetener, garlic and chilli oil. Add in the cucumbers and mix well to coat. 4. Transfer onto a plate, spoon on all of the sauce and garnish with sesame seeds and extra chilli oil. Enjoy! #vegan #plantbased #cucumber #cucumbersalad #salad #asmrfood #trendingrecipe #fyp #fypシ

♬ Sixty Second Commercial – Charlie 🤠
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Avocadoslaatje

@hilltoprecipes

Avocado Salad is a healthy summer salad #avocadosalad #summerrecipes

♬ original sound – Nico & Louise – Nico Pallotta
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Wokgroentenslaatje met kip en gemberdressing

@mallorythedietitian

This Asian Crunch Salad has been on repeat in my kitchen for easy lunches.👏🏼 It’s great for meal prep because the veggies in it keep well in the fridge even after the dressing is added! I hope you love it as much as I do! 😊   Full recipe below.👇🏼or grab it at https://mallorythedietitian.com/asian-crunch-salad/ 🔗   Ingredients • 2 c green cabbage, chopped • 2 c purple cabbage, chopped • 1 red bell pepper, cut into thin strips • 2 carrots, grated (ab 1½ c) • 3 green onions, chopped • ½ c cilantro, chopped • ¼ c fresh mint, chopped (ab 10 leaves) • ½ c cashews, chopped (I use roasted & salted) • 1-2 c shredded chicken (optional)   ~For Lime Ginger Dressing~ • ¼ c fresh lime juice  about 2 limes (60 ml) • 1 Tbsp extra virgin olive oil or avocado oil (15 ml) • 1 Tbsp toasted sesame oil (15 ml) • 1 Tbsp maple syrup (15 ml) • 1 Tbsp rice vinegar (15 ml) • 1½ Tbsp low sodium soy sauce or coconut aminos (22 ml) • ½ Tbsp grated ginger root about 1 inch of ginger root • 1 garlic clove, minced • ¼ tsp crushed red pepper flakes more to taste • dash black pepper (optional)   Directions • Finely chop your veggies and cashews. Combine the salad ingredients in a large bowl. Feel free to use bagged shredded veggies to make this recipe even easier. • To make the dressing, mix the ingredients in a small bowl and whisk until the oil is emulsified.  • Pour the dressing on top of the salad & give it a toss. Storage • fridge for up to 3-4 days Nutrition (makes 4 servings, 2 cups each) 260 cal, 13g pro, 19g carb, 4g fiber, 16g fat   Dietitian Tip 👉🏼 One of the easiest ways to ensure you’ll eat a variety of nutrient-rich foods is to make them taste amazing with a homemade dressing like the one in this recipe! This salad contains dietary fiber, heart-healthy fats that also support brain health & hormone health, antioxidants, Vitamins E, K, C, A, and B vitamins.   Follow @mallorythedietitian for more healthy recipes!  Celebrate the small wins. 🫶🏼

♬ Sunny Day – Ted Fresco
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Pastasalade met mais

@kennascooks

street corn inspired pasta salad🌽🌶️ recipe is on my blog kennascooks.com #streetcorn #pastasalad #easyrecipe #summer #sidedish #pasta #food #fyp

♬ misses – Dominic Fike
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Slaatje met zoete aardappel, spinazie en kikkererwten

@plantyou

One serving is 23g of protein 🥰 #salad #saladrecipe #bowl #vegan #veganbowl #plantbased #saladsoftiktok #vegandiet #plantbasedtiktok #veganfood

♬ Chichiquetere – HCTM
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Slaatje met pistachenoten en gebakken citroen

@gilliehouston

My bf says this was one of the best salads I’ve ever made and I make *a lot* of salads (!!) (Not pictured: The garlic butter chicken thighs I served with it 😌) #saladrecipe #easyrecipe #healthyrecipe #saladsoftiktok #cookinginspo

♬ Cruel Summer – Remix – Röstev
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Caesarsalade met hummus

@sammymontgoms

Healthy air fryer buffalo chicken caesar salad🥗🥵 #samsdinnerseries #buffalochicken #caesarsalad #chickentenders #easyrecipe #foodtiktok #fyp

♬ In the Mood – Glenn Miller
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Pittig courgetteslaatje met stracciatellakaas

@alfiecooks_ GRIDDLED COURGETTE SALAD 🥒 Welcome back to SALAD SEASON, my new series, where I show you how to make the best salads in town. FOR EPISODE 2, I’ve made you my GRIDDLED COURGETTE SALAD. Served with ’straciatella’ + a chilli, garlic + shallot vinaigrette, this one is a winner during courgette season. I’ve left my full written recipe below, so let me know if you give it a go! INGREDIENTS 2 courgettes 1 garlic clove 1/2 red chilli 1/2 shallot 1 lemon (juice + zest) Handful fresh mint Handful fresh basil 4 tbsp straciatella (I used @juliennebruno superstraccia) Salt Pepper Extra Virgin Olive Oil METHOD 1. To make the dressing, mince the garlic, then combine with finely diced chilli + shallot. Add chopped pint, the zest + juice of a lemon, salt, pepper, then slowly stream in olive oil by whisking until a creamy vinaigrette forms (around 50ml). 2. Slice your courgettes into rounds, season with salt, pepper + olive oil. Heat up a griddle pan until smoking, then sear the courgettes on each side until griddled (2-3 mins). 3. To serve, place the courgettes onto a plate, then top with basil leaves, dollops of straciatella, then lashes of dressing – enjoy! #courgette #salad #zucchini #easyrecipes #healthyrecipes ♬ Transcend – IRSNa
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Tahinisalade

@tessbegg

Salad you’ll want to eat🤤 Crunchy chickpea salad with sweet chilli tahini dressing🌱 #vegan #plantbased #easyrecipe #asmrfood #fypシ #salad #chickpeas

♬ Boy’s a liar Pt. 2 – PinkPantheress & Ice Spice
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Slaatje met watermeloen, feta en munt

@mayakapouranis

been having it every day & it’s soooooo yummy!!!!! 💚 #summersalad #summerrecipes #watermelonsalad

♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono – moshimo sound design
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Koolslaatje met kalkoen

@foodmymuse

Follow @foodmymuse for more recipes like this delicious salad! To be honest…it truly is one of the best ones I’ve ever made. Full of flavors and textures! Pro tip: cut everything reaaally small so you get a bit on every bite and def def eat it with a spoon. Ingredients: •1 small head iceberg or 1/2 large (chopped). •1/2 head green cabbage (chopped). •1 pint sugar bomb tomatoes (quartered). •1 english cucumber (chopped). •1 bunch of green onions (chopped, green and light green part). •7 oz package turkey breast (cubed). •4-6 oz package calabrese (chopped). •1/2 cup banana peppers + 1 tbsp of the brine (chopped). •1/2 lemon. •1/4 cup spicy brown mustard (sir kensingtons). •2 tbsp mayo (dukes). •1 tsp oregano. •1 tbsp salsa macha, chili crisp or sriracha. •2 tbsp red wine vinegar. •salt/pepper to taste. •1/4 cup olive oil. •1.5 tsp honey. Directions: 1.-let the tomatoes sit atop a strainer over a bowl with salt for 15 min. 2.- combine the cabbage and iceberg in a bowl. Squeeze half a lemon so it doesn’t brown. 3.- add in banana peppers, green onion, cucumber, turkey breast, calabrese and tomatoes. 4.-using the tomato water as the base for the vinaigrette, add in spicy mustard, mayo, honey, salsa macha, red wine vinegar, banana pepper brine and oregano. Whisk in olive oil slowly. Adjust dressing to taste. 5.- add the dressing to the salad, let it sit 5-10 min in the fridge. Top it with black pepper. #saladrecipes #bestsaladever #saladideas #healthyish #goodfood #tiktoksalad

♬ original sound – Nadia Aidi
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Slaatje met edamamebonen en avocado

@_plantbaes_

Edamame & Forbidden Rice Salad, Recipe 👇 This salad is perfect for a quick lunch that’s both delicious and super nourishing. With 9 unique plants and 18g of fibre, it’s a great starting point if you’re looking after your gut health, and only made better when paired with some kimchi which goes so well with these flavours. It also contains 28g of protein, which is great for keeping you satisfied. Edamame is one of my favourite sources of plant protein lately. It contains 18.5g of protein per cup, and I love how easy it is to prepare (aka do nothing and let it thaw on the counter or cover with warm water for a couple of minutes). It’s super versatile and easy to integrate in salads or stir-fries. Edamame is also relatively affordable where I live and come up to about $1.20 per serving (1 cup). So if you’re freezer isn’t already packed with frozen edamame, this is your sign to do a stock-up! Ps: get the unshelled type unless you’re planning on eating them as a snack, much more time effective! Serves 2 Ingredients: – 1.5 cups cooked black rice – 2 cups edamame thawed – 1 diced avocado – 2 cucumber diced – 1 cup chopped coriander – 1 tbsp sesame seeds Dressing: – 1 lime juice + zest – 1 minced garlic clove – 1 tbsp minced ginger – 1/2 tsp chilli flakes – 1 tbsp tamari (low sodium preferred) – 1/2 tbsp sesame oil – 1 tbsp maple syrup Instructions: 1. Combine all the dressing ingredients. 2. Combine the rice, edamame, avocado, cucumber, coriander, sesame seeds, and dressing, into a large bowl and enjoy! #salad #easyrecipe #plantbasedrecipes #veganfood #edamame

♬ New Abundance – Omar Enfedaque
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Slaatje met gegrilde perzikken, burrata en pistachenoten

@alfiecooks_ GRILLED PEACH, PISTACHIO + BURRATA SALAD 🍑 Welcome back to SALAD SEASON – the series where I show you how to make the best salads in town. For EPISODE 4, I’ve made my GRIDDLED PEACH SALAD… with shaved frozen peach, pistachios, burrata + basil on top. finished with balsamic + olive oil, this is a seriously sumptuous summer salad 🌞 I’ve written the full recipe down below – so let me know if you give it a go 👇 INGREDIENTS (serves 4) 4 peaches 100g burrata (I used @juliennebruno burella) 50g toasted pistachios 15g fresh basil 1 tbsp balsamic glaze/vinegar Olive oil Salt Pepper OPTIONAL: 1 frozen peach METHOD 1. For the frozen peach, simply place in freezer until rock solid. 2. Slice the peaches in half, then chop into slices. In a (griddle) pan, warm up 1tbsp olive oil until hot, then griddle the peaches for 2-3 minutes on each side, or until charred. 3. Layer up on plate. Top with torn pieces of burrata, toasted pistachios, fresh basil, shaved frozen peach, olive oil + balsamic – enjoy! #peach #salad #saladseason #easyrecipes #healthyrecipes ♬ Transcend – IRSNa
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Crispy aardappelsalade met kip, feta en olijven

@sanne.vanlierop Crispy aardappel salade , griekse stijl 🇬🇷🥔 Zomerse temperaturen betekent salade weer! Deze crispy aardappel salade is voedzaam, vullend, eiwitrijk en alles wat je nodig hebt! Ik maak hem met mijn lievelings olijfolie van @TOPIKÁ Vol smaak, extra vierge, zacht voor elk gerecht en de hoogste kwaliteit van een familie boomgaard. Alles wat je wilt toch? Ingrediënten – 2/3 personen hoofd, 4/6 bijgerecht Saus 400 gr (lactosevrije) Griekse yoghurt Sap van 1/2 Citroen Flinke hand Verse munt en dille 1-2 teentjes Knoflook 1 Komkommer Scheutje extra vierge olijfolie Zout & peper 3 el Olijven 60 gr Feta 1 Rode ui Kip & aardappeltjes 200 gr kipfilethaasjes 1 tl zatar 1 tl Paprika poeder 2 tl Oregano Scheut extra vierge Olijfolie 500 gr krieltjes Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de krieltjes voor ongeveer 10 minuten tot je ze kunt inprikken met een vork. Droog af en leg op een bakplaat met bakpapier. Plet de krieltjes met een glas. Doe er een flinke scheut olijfolie over en wat zout. Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten. Ondertussen bak je de kipfilethaasjes in de pan met wat olijfolie en de kruiden . Snijd de komkommer in kleine blokjes en de ui ook. Doe de Griekse yoghurt in een schaal met de komkommer, ui, fijn gehakte dille en munt, olijven en feta. Verdeel er een scheutje olijfolie en wat peper , zout en citroensap overheen. Meng dit goed door elkaar . Snijd de kip in reepjes. Schep dan de krieltjes en kip er doorheen en meng alles goed. Top af met wat extra dille, munt en olijfolie. #aardappel #aardappelsalade #crispy #crispypotato #potato #salade #salad #kip #eiwitrijk #feta #gezonderecepten #bbq #lekkereten ♬ origineel geluid – Sanne van Lierop
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '