Home Lifestyle Food TRY VEGAN RECEPT: vegan red velvet taart die je laat blozen van...

TRY VEGAN RECEPT: vegan red velvet taart die je laat blozen van genot

Geef toe, red velvet is stiekem de beste taart die er bestaat.

Funky Vegan Bakboek

Red velvet is hands down onze favoriete taart ooit. En deze vegan variant geeft ons rode wangetjes van genot. Perfect als je zin hebt om een namiddag te bakken.

Dit heb je nodig

voor de cake

  • 400 g bloem
  • 1 tl baking soda
  • 2 tl cacaopoeder
  • snuf zout
  • 200 ml sojamelk
  • 2 tl appelazijn
  • egg replacer + water ter vervanging van 2 eieren
  • 120 g vegan boter
  • 340 g witte basterdsuiker
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille-essence
  • 50 ml espresso
  • 3 tl vegan rode kleurstof

voor het glazuur

  • 450 g poedersuiker
  • 45 g vegan boter
  • 60 ml sojamelk, vanille
  • 2 tl vanille-essence

voor de bereiding

  • 2 springvormen van ⌀ 18 cm
  • bakpapier

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier en vet de randen in.

3. Meng de bloem met de baking soda, het cacaopoeder en het zout.

4. Meng de sojamelk met de appelazijn en laat in elk geval een kwartiertje staan.

5. Roer in een klein kommetje de egg replacer met het water tot een papje.

6. Mix de boter met de basterdsuiker in een ruime kom.

7. Mix het egg-replacerpapje door het botermengsel.

8. Mix de zonnebloemolie, de vanille-essence het sojamelkmengsel, de espresso en de rode kleurstof door het botermengsel tot het een glad beslag is.

9. Voeg nu het bloemmengsel toe en mix tot alles goed gemengd is. Mix het niet te lang: de cake zal anders zijn luchtigheid verliezen.

10. Verdeel het beslag over beide vormen.

11. Bak de cakes in ongeveer 30 minuten gaar.

12. Laat de cakes volledig afkoelen. Maak intussen het glazuur.

13. Mix alle ingrediënten voor het vanilleglazuur tot een glad geheel.

14. Besmeer één cake met een royale laag vanilleglazuur en dek af met de andere cake. Besmeer de bovenkant en zijkanten met glazuur.

Nog enkele tips

  • Heb je maar één springvorm? Je kunt het beslag ook in die ene vorm bakken en na het afkoelen horizontaal in twee helften snijden. De baktijd is dan ongeveer 60 minuten.
  • Let op: niet alle rode kleurstof is vegan. Check de etiketten als je boodschappen doet. Je kunt ook zelf rode kleurstof maken door wat bietensap met water te mengen.
Bron: ‘Funky Vegan Bakboek’ van Emma Herngreen, Spectrum – € 20,99

Funky Vegan Bakboek

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.