Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Je gaat je 'echte' kaas niet eens missen!

RECEPT: deze vegan mac & cheese smaakt net zoals the real deal

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Veganist worden is niet voor iedereen weggelegd. Vegetarisch koken doen we allemaal weleens... maar onze kaas? Die kunnen we écht niet missen in ons leven. Enter: deze vegan mac & cheese.


In het kookboek ‘Vandaag vegan!’ van Miki Deurnick & Kristin Lybaert staan verschrikkelijk veel lekkere veganistische recepten om te ontdekken. Onze favoriet? Deze vegan mac & cheese mét broccoli.

Ingrediënten

  • 200 g macaroni
  • 100 g cashewnoten
  • 50 g brood
  • 700 g bloemkool
  • 300 g broccoli
  • 2,5 dl sojaroom
  • 2 eetlepels bleke miso
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • rasp en sap van 1 biocitroen
  • 2 eetlepels dragon
  • peper en zout
  • olijfolie

Koken maar

  1. Kook de macaroni gaar, giet hem af maar bewaar 2,5 dl van het kookwater.
  2. Kook de cashewnoten 30 minuten in gezouten water. Giet ze af.
  3. Kook de helft van de bloemkoolroosjes gedurende 5 minuten, de andere helft gedurende 3 minuten. Giet ze af en laat ze uitlekken.
  4. Mix de langst gekookte bloemkoolroosjes samen met de helft van de cashewnoten, de sojaroom, de miso en de gistvlokken. Voeg de 2,5 dl kookwater toe om de saus minder dik te maken.
  5. Kruid de saus met citroenzeste, citroensap, dragon, peper en zout.
  6. Kook de broccoliroosjes 3 minuten en giet ze af.
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  8. Vermeng de macaroni met de bloemkoolroosjes, de broccoliroosjes en de saus.
  9. Maal het brood.
  10. Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal, strooi de rest van de cashewnoten en het broodkruim erover en bak de macaroni 30 minuten in de oven.
  11. Smullen!


 

Wil jij jouw vegan kookkunsten ook een kans geven? ‘Vandaag vegan!’ is verkrijgbaar in de boekhandel voor € 22,50.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '