Vanavond een etentje met vrienden gepland, maar eigenlijk helemaal geen tijd om te koken? In het boek ‘Snel, gezond & lekker‘ van Sue Quinn staan een heleboel heerlijke gerechtjes die je in een mum van tijd op tafel tovert. Zo ook dit receptje voor homemade Rolo-ijs. Smullen!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 flinke handvol Rolo’s
- 2 el vanille-extract
- 100 g poedersuiker
- 400 g mascarpone
- 5 dl slagroom
Zo gemaakt
Klop de mascarpone, slagroom, het vanille-extract en de poedersuiker met een garde tot een romig mengsel. Verdeel over twee ijsblokjesvormen (ongeveer 48 vakjes) en zet 1 à 2 uur in de diepvries. Ondertussen kan je je andere gerechten bereiden, je klaarmaken of je gasten entertainen aan tafel.
Klaar om aan het dessert te beginnen? Doe de ijsblokjes in de keukenmachine of blender, voeg de Rolo toe en meng. Serveer het ijs meteen.
Recept uit ‘Snel, gezond en lekker’ – € 20 bij Bol.com.
Lees ook: