Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Een snel en gemakkelijk aperitiefhapje!

RECEPT: deze pretzeldogs zijn ideaal voor National Hotdog Day

Hoera, het is vandaag National Hotdog Day! En wat eten we dan? Uiteraard, hotdogs. Heb je al iets anders voorzien, maar wil je toch geen domper op de feestvreugde zijn? Dan zijn deze schattige pretzeldogs van onze collega’s van Libelle Lekker het perfecte aperitiefhapje.

Ingrediënten (voor 12 pretzeldogs):

  • 12 knackworstjes
  • 500 g bloem (+ extra om te kneden)
  • 7 g gedroogde gist
  • 50 g bakpoeder
  • 1 el suiker
  • 25 g zachte boter
  • 1 kl zout
  • 2 eieren (+ 1 eidooier)
  • grof zeezout


 

Zo gemaakt:

  1. Meng de bloem met de gist, bakpoeder en suiker.
  2. Voeg geleidelijk 250 ml lauw water, de boter en de eieren toe. Voeg als laatste het zout toe en kneed goed door tot een elastisch deeg.
  3. Zodra het deeg tot een bal gevormd is, kun je het nog wat extra kneden.
  4. Vet een kom in met een laagje olie, leg er de deegbal in en dek af met plasticfolie. Laat op een tochtvrije en warme plek 45 minuten rijzen.
  5. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en rol ze uit tot een lang lint.
  6. Draai elk lint rond een hotdog en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.
  7. Dek terug af met plasticfolie en laat nog 30 minuten rijzen.
  8. Verwarm intussen de oven voor op 190 °C.
  9. Klop de eidooier los met een vork en bestrijk er de bovenkant van de broodjes mee. Strooi er het grof zout over.
  10. Zet de broodjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze mooi goudbruin gebakken zijn. Lekker met mosterd of ketchup.


 

Recept: Libelle Lekker


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '